24 C
Athens

Όλα ανοιχτά για το μέλλον του Ποτσέκο στη Βιλερμπάν: «Είναι μπίζνες, σέβομαι όλες τις αποφάσεις»

Τα πάντα ανοιχτά άφησε σχετικά με το μέλλον του στον πάγκο της Βιλερμπάν ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο.

Μπορεί η γαλλική ομάδα να επικράτησε της Ζαλγκίρις, αλλά το μέλλον του Ποτσέκο στον πάγκο μόνο βέβαιο δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Ο Ιταλός τοποθετήθηκε για ακόμη μια φορά πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και άφησε τα πάντα ανοιχτά.

Αναλυτικά:

«Με όλο τον σεβασμό στην Ζάλγκιρις, αξίζαμε την νίκη. Δεν το λέω μόνο για σήμερα. Ήταν πολλές οι φορές που ήμασταν κοντά στο να κερδίσουμε, αλλά δεν το καταφέραμε. Μπορεί να ρωτήσετε αν ήταν σκληρό για εμάς. Ήταν πολύ σκληρό. Γιατί δεν μου αρέσει να βλέπω τους παίκτες μου να υποφέρουν. Ο Εντουάρντο Κασαλεόνε (σ.σ. ο βοηθός του) υπέφερε πολύ. Αυτό είναι που δεν μου αρέσει καθόλου. Το ίδιο ισχυεί και για τον Πιερίκ Πουπέ (σσ. τον έτερο βοηθό του).

Όπως σας είπα χρειαζόμαστε βοήθεια. Αν μας τη δώσουν, θα χαρούμε. Διαφορετικά, θα συνεχίσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Δεν παραπονιέμαι ποτέ.

Όταν ξεκινάς να κάνεις κάτι, έχεις έναν κώδικα δεοντολογίας. Φυσικά προπονώ αυτήν την ομάδα και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Ακόμα κι αν δεν έχουμε παίκτες».

Για την πορεία του έως τώρα στον πάγκο της Βιλερμπάν: «Φυσικά, μερικές φορές το έργο μας είναι πιο εύκολο, μερικές φορές όχι, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό που έχω καταφέρει μέχρι τώρα, από τη στιγμή που ανέλαβα. Τα αποτελέσματα δεν είναι το παν, αλλά μετράνε. Ο καθένας μπορεί να σκέφτεται διαφορετικά για μένα. Αλλά δεν πειράζει, θα συνεχίσω να δουλεύω και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο. Επίσης είμαι πολύ χαρούμενος για τους οπαδούς, γιατί το αξίζουν.

Θα είμαι εδώ την επόμενη εβδομάδα; Είναι μπίζνες. Ξέρω πως λειτουργεί. Νομίζω ότι είμαι καλός άνθρωπος. Είμαι εργατικός, δεν παραπονιέμαι ποτέ. Ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετική άποψη και η μόνη λύση είναι να συνεχίσω να δουλεύω. Δεν δουλεύω ποτέ σκεπτόμενος το μέλλον μου».

Για τη διαφορά διαφορά στη διαχείριση των αναμετρήσεων ανάμεσα σε παίκτες και προπονητές: «Αν είσαι παίκτης, είναι λίγο πιο εύκολο γιατί το παιχνίδι εξαρτάται από σένα. Κάθε φορά που μπαίνεις στο γήπεδο, μπορείς να δείξεις πολλά πράγματα. Ως προπονητής, είναι λίγο διαφορετικό, αλλά συμπεριφέρομαι με τον ίδιο τρόπο. Είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι αποφασίσει ο σύλλογος. Σέβομαι όλες τις αποφάσεις τους.

Δεν είμαι ποτέ συγκεντρωμένος στον εαυτό μου, ειδικά ως προπονητής. Απλώς προσπαθώ να βοηθήσω τους συνεργάτες και τους παίκτες μου να πετύχουν τους στόχους τους. Για παράδειγμα, σήμερα είμαι πολύ ευχαριστημένος που δύο παίκτες που έχουν δείξει το ταλέντο τους».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς