16.7 C
Athens

Η ΚΕΔ όρισε τον άσημο και πρώην διεθνή Μπόρις Μαρέφκα στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Έναν πρώην διεθνή διαιτητή όρισε η ΕΠΟ/ΚΕΔ για το κρίσιμο κυριακάτικο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, σε μία ακόμη απόφαση που δείχνει το χαμηλότατο επίπεδο στις επιλογές για τα ντέρμπι με τη σφραγίδα των Μπαλτάκου, Μάνταλου και του... εξαφανισμένου Φρόιντφελντ

Σφυρίχτρα από τη Σλοβακία όρισε η ΕΠΟ/ΚΕΔ για το σημαντικό ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής στη Super League.

Πρόκειται για τον… άγνωστο και πρώην διεθνή διαιτητή της FIFA, Μπόρις Μαρέφκα, που είναι 36 ετών με λιγοστές παραστάσεις από το υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτός θα βρεθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» το βράδυ της Κυριακής (7/1, 21:00), ενώ βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Αντρέι Χέρμο, Ματέι Ζέμκο, 4ος ο Βεργέτης και στο VAR ο Κρίστιαν Μίκελ με τον Μεϊντάνα.

Ενδεικτικό της επιλογής χαμηλού επιπέδου από την ΚΕΔ, το γεγονός ότι ο Μαρέφκα είναι εδώ και 3,5 χρόνια πρώην διεθνής, δίχως να βρίσκεται πλέον στις επιλογές της FIFA/UEFA για τα ματς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αυτό, φαίνεται πως δεν προβλημάτισε καθόλου τους Μάνταλο και τον… εξαφανισμένο Φρόιντφελντ, που έκριναν τον Μαρέφκα ως τον πλέον κατάλληλο για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του 2024.

Παράλληλα, στο Άρης-ΠΑΟΚ ορίστηκε ο επίσης 36χρονος και άσημος Δανός, Σάντι Πούτρος. Στο VAR θα είναι αντίστοιχα οι συμπατριώτες του Κρίστιαν Μίκελ και Γιόνας Χάνσεν.

Στο Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός στη Λεωφόρο ορίστηκε ο Βασίλης Φωτιάς με τον Κωνσταντίνο Περράκη στο VAR και τον Τάσο Παπαπέτρου ως 4ο.

Αναλυτικά οι ορισμοί για τα ματς της 17ης αγωνιστικής:

Κυριακή 7/1

15:00 Βόλος-Ατρόμητος: Κουμπαράκης (Κόλλιας, Ψύλλος, 4ος Ματσούκας, VAR: Διαμαντόπουλος, Νικολαΐδης)

15:00 Πανσερραϊκός-Κηφισιά: Τζήλος (Στάικος, Μπαλιάκας, 4ος Τσακαλίδης, VAR: Τσαγκαράκης, Σινιοράκης)

17:00 Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός: Φωτιάς (Νικολακάκης, Παπαδάκης, 4ος Παπαπέτρου, VAR: Περράκης, Πάτρας)

17:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος (Δημητριάδης, Δέλλιος, 4ος Βάτσιος, VAR: Πολυχρόνης, Ψαρρής)

19:30 Άρης-ΠΑΟΚ: Πούτρος (Χούμελγκααρντ, Σκίτε, 4ος Γκάμαρης, VAR: Χάνσεν, Μπουξμπάουμ)

21:00 Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Μαρέφκα (Χέρμο, Ζέμκο, 4ος Βεργέτης, VAR: Μίκελ, Μεϊντάνα)

Δευτέρα 8/1

20:00 ΟΦΗ-Λαμία: Σιδηρόπουλος (Κωσταράς, Χριστοδούλου, 4ος Τσέτσιλας, VAR: Ζαμπαλάς, Στεφανής)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς