15.8 C
Athens

ΑΕΚ – Βόλος 3-0: Ο Λιβάι Γκαρσία μπήκε καυτός στο 2024

Η ΑΕΚ άφησε πίσω τις διαδοχικές γκέλες σε Αγρίνιο και Σέρρες και με τον φορμαρισμένο Λιβάι Γκαρσία καθάρισε εύκολα το ματς με τον Βόλο

Μετά από δύο σερί ισοπαλίες και πεταμένους τέσσερις βαθμούς, η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες στο ξεκίνημα του 2024 επικρατώντας άνετα με 3-0 του Βόλου, ο οποίος είχε σημαντικές απουσίες και ψάχνεται για ενίσχυση.

Η επιστροφή του Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια έδωσε και άλλον αέρα στην ψυχολογία της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα, η οποία είχε σε καταπληκτική βραδιά τον Λιβάι Γκαρσία με δύο γκολ (έφτασε τα τέσσερα στα τελευταία τρία ματς πρωταθλήματος και τα πέντε στα τέσσερα τελευταία ανεξαρτήτως διοργάνωσης).

Για 30′ ο ρυθμός ήταν καλός, αλλά οι ευκαιρίες έλειψαν. Στην πρώτη πολύ μεγάλη φάση της η ΑΕΚ προηγήθηκε όταν ο Γκατσίνοβιτς τροφοδότησε τον Λιβάι Γκαρσία κάθετα κι εκείνος με πλασέ άνοιξε το σκορ από κοντά. Μάλιστα, στο 35′ άγγιξε το δεύτερο γκολ αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Από την πλευρά τους, οι Θεσσαλοί έγιναν απειλητικοί στο φινάλε του πρώτου μέρους όταν ο Στάνκοβιτς σταμάτησε τον Ντέλετιτς από τη μικρή περιοχή και στο επόμενο κόρνερ απομάκρυνε εντυπωσιακά μετά την κεφαλιά του Ασλανίδη στο πρώτο δοκάρι.

Οι Κιτρινόμαυροι κέρδισαν πέναλτι με την έναρξη του δευτέρου μέρους όταν ο Τάχατος έκανε χέρι και ο Λιβάι Γκαρσία διπλασίασε τα τέρματά του στο 51′.

Ο Στάνκοβιτς επενέβη για τελευταία φορά στο 58′ όταν απέκρουσε ξανά στην κεφαλιά του Ασλανίδη, με τον Άμραμπατ να διαμορφώνει το τελικό 3-0 υπέρ της Ένωσης μετά από τρομερό σπριντ του Μαροκινού.

ΑΕΚ – ΒΟΛΟΣ 3-0

Σκόρερ: 32′, 51′ Λιβάι Γκαρσία, 73′ Άμραμπατ

Διαιτητής: Περράκης

Κίτρινες: Σιμάνσκι, Ρότα / Άλχο, Κόμπα, Ασλανίδης, Μύγας, Ντέλετιτς

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (74′ Πισάρο), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι (75′ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (63′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (63′ Μάνταλος), Γκαρσία (75′ Πόνσε)

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Τάχατος, Ασλανίδης, Σιέλης, Μύγας (70′ Λούνα), Άλχο (39′ Κίτσος), Τρουιγέ, Κόμπα (70′ Μπερτόγλιο), Ντέλετιτς, Γκαρσία (70′ Μεταξάς), Μωραΐτης (83′ Καραγιάννης)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς