16.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Το πλάνο του Καρβαλιάλ για τη νίκη στη Λαμία και τη θετική εκκίνηση στο 2024

Οι Πειραιώτες θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και να κάνουν θετικό ποδαρικό στο νέο έτος πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ: Οι σκέψεις του Καρβαλιάλ για το βασικό σχήμα, ο Ναβάρο και η δεδομένη αλλαγή στην επίθεση

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τη Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος» για την πρώτη αγωνιστική του 2024 στη Super League, έχοντας ως ξεκάθαρο στόχο του την επιστροφή στις νίκες μετά τη «λευκή» ισοπαλία με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Οι Ερυθρόλευκοι με άλλον αέρα και… νέο αίμα, μετά τις προσθήκες των Φραν Ναβάρο και Ζέλσον Μαρτίνς, επιδιώκουν σε μία θετική εκκίνηση στο νέο έτος, με τον Κάρλος Καρβαλιάλ να μην αλλάζει πολλά στο αρχικό του πλάνο για την ενδεκάδα στη Φθιώτιδα, αν εξαιρέσει κανείς τη δεδομένη παρουσία του Στέβαν Γιόβετιτς στο βασικό σχήμα αντί του απόντα -ελέω Κόπα Άφρικα- Ελ Κααμπί.

Από εκεί και πέρα, τα πρόσωπα της ενδεκάδας είναι λίγο πολύ γνωστά, με τους Πασχαλάκη κάτω από την εστία, Ρέτσο και Ντόη (θέση στα στόπερ διεκδικεί και ο Μπιανκόν) στο κέντρο της άμυνας, με Ορτέγκα – Ροντινέι στα δύο άκρα.

Το δίδυμο Μαντί Καμαρά – Έσε δύσκολα θα «σπάσει», με τους Φορτούνη και Ποντένσε να κινούνται στα επιθετικά άκρα και τον Μασούρα λίγο πίσω από τον Μαυροβούνιο στράικερ.

Μένει να φανεί αν θα βρίσκεται τελικά για πρώτη φορά στην «ερυθρόλευκη» αποστολή ο… έτοιμος για δράση, Φραν Ναβάρο, ενώ δεδομένα ο Ζέλσον Μαρτίνς θα είναι εκτός, αφού θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να ανακτήσει τον αγωνιστικό ρυθμό που έχει χάσει εδώ και σχεδόν έναν χρόνο από την αγωνιστική του απραξία στη Μονακό.

Διαιτητής του αγώνα, ένα αγαπημένο παιδί της ΚΕΔ, ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, με τον Γκάμαρη στο VAR, σε μία διαιτητική σύνθεση «ωδή στην εξυγίανση».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς