17.6 C
Athens

Βιεϊρίνια: Θέλουμε να μείνουμε στην κορυφή μέχρι το τέλος, θα είναι δύσκολη η συνέχεια

Ο ΠΑΟΚ άφησε το 2023 και μπήκε στο 2024 ως πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα της Super League κι έτσι θέλει να συνεχίσει μέχρι το φινάλε της σεζόν, όπως τόνισε ο αρχηγός του, Αντρέ Βιεϊρίνια, στις δηλώσεις του για τον πρώτο αγώνα του νέου έτους κόντρα στον ΟΦΗ (3/1, 20:00).

Ο Πορτογάλος μπακ αναφέρθηκε στη δύσκολη συνέχεια που περιμένει την ομάδα του σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ υπογράμμισε και το τι πρέπει να κάνει για να κάμψει την αντίσταση των Κρητικών στην άδεια Τούμπα.

Για το πώς αισθάνθηκε πού έκανε γιορτές με την ομάδα να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας: «Χαρούμενος, φυσικά! Βρεθήκαμε εκεί που θέλαμε να είμαστε. Εκεί που θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολη η συνέχεια και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως μέχρι τώρα. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να κρατηθούμε εκεί που είμαστε τώρα μέχρι το τέλος!»

Για τη διακοπή στο πρωτάθλημα και αν αυτή επηρεάσει την ομάδα, στο συγκεκριμένο τάιμινγκ, απάντησε: «Θα φανεί, αν ήταν καλή ή όχι. Έκοψε τον αγωνιστικό ρυθμό, που είχαμε, αλλά αυτό δεν έγινε μόνο σε εμάς. Από την άλλη πλευρά, είχαμε χρόνο να περάσουμε τις γιορτές με τις οικογένειές μας, χρόνο να ξεκουραστούμε. Αυτό που πρέπει τώρα να συνεχίσουμε να κάνουμε, είναι να δίνουμε το 100%. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ξέρουμε ότι κάθε παιχνίδι για εμάς είναι ένας τελικός. Έτσι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να είμαστε πρωτοπόροι».

Για το πνεύμα, με το οποίο ο ΠΑΟΚ αναμένεται να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ, είπε: «Ξέρουμε ότι είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με έναν αντίπαλο, που μας έχει νικήσει αυτή τη σεζόν. Είναι άσχετο που αυτό το αποτέλεσμα ήρθε στην αρχή της σεζόν. Ο αντίπαλος έχει την ποιότητά του και σίγουρα έχει διαβάσει καλά την ομάδα μας. Οπότε, απέναντί του πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι, για να μπούμε με το δεξί στην καινούργια χρονιά».

Για το αν παίξουν ρόλο ότι ο ΟΦΗ έχει έναν καινούργιο προπονητή στον πάγκο του, αλλά και οκτώ αγώνες πρωταθλήματος χωρίς νίκη, επισήμανε: «Σίγουρα είναι στοιχεία, που θα παίξουν το ρόλο τους. Και όχι μόνον αυτά! Οι παίκτες του ΟΦΗ θα παίξουν με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και θα θέλουν να δώσουν το 100% των δυνάμεών τους. Ξέρουμε, λοιπόν, ότι πρέπει να προσέξουμε, όπως και τι πρέπει να κάνουμε για να νικήσουμε. Αν είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας, θα πάρουμε τους βαθμούς της νίκης».

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στη νίκη: «Πρέπει η ομάδα μας να είναι όπως ήταν μέχρι τώρα στη σεζόν. Οργανωμένη στο παιχνίδι της, με πίεση μπροστά, ώστε να οδηγήσει τους αντιπάλους σε λάθη. Στην επίθεση έχουμε παίκτες με ποιότητα, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όπως την έχουν κάνει μέχρι τώρα. Πρέπει να δούμε το δικό μας παιχνίδι, γνωρίζοντας παράλληλα ότι ο ΟΦΗ έχει παίκτες που τους αρέσει να έχουν την μπάλα στα πόδια τους. Εμείς δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς