17.3 C
Athens

Λίβερπουλ: Η ιστορική επίδοση κόντρα στη Νιούκαστλ και η… αποχαιρετιστήρια παράσταση του Σαλάχ

Οι Κόκκινοι συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα στην Αγγλία με εμφανίσεις και επιδόσεις που τρομάζουν, τις οποίες ωστόσο θα πρέπει να διατηρήσουν στο διάστημα της απουσίας του Σάλαχ για το Κόπα Άφρικα με την εθνική Αιγύπτου

Το 2024 μπήκε με τον καλύτερο τρόπο για τη Λίβερπουλ, η οποία το βράδυ της πρωτοχρονιάς επικράτησε με 4-2 της Νιούκαστλ και έφτασε στο +3 από τη 2η Άστον Βίλα και στο +5 από την 3η Μάντσεστερ Σίτι.

Ένα 4-2 που μάλλον ήταν τιμητικό για τη Νιούκαστλ που ευτύχησε να έχει σε τρομερή βραδιά τον Ντουμπράβκα και να διεκδικήσει για πολύ ώρα κάτι από το παιχνίδι, το οποίο σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν χαμένο από χέρι.

Λίβερπουλ – Νιούκαστλ 4-2: Πρωτοχρονιάτικη παράσταση των Κόκκινων που άξιζαν τουλάχιστον 6 γκολ!

Οι Κόκκινοι έκαναν πάρτι σε ένα πραγματικά ρεκόρ δημιουργίας φάσεων αλλά και ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών. Η ομάδα του Κλοπ έσπασε όλα τα κοντέρ φτάνοντας τον αριθμό των xGoals στο 7,27, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην Premier League μετά τη σεζόν 2010/11.

Αυτό μπορεί να δημιουργεί χαμόγελα στον Γερμανό τεχνικό, όμως υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος αφού οι ποδοσφαιριστές του τα βρήκαν σκούρα στην τελική προσπάθεια.

Ειδικά στο πρώτο μέρος όπου η Λίβερπουλ το τελείωσε με 18 τελικές χωρίς να καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός ευκαιριών για τους Κόκκινους σε ένα ημίχρονο χωρίς να σκοράρουν μετά το 2015, όταν στο ματς με τη Λέστερ είχαν 20 τελικές στο πρώτο 45λεπτο και έμειναν στο μηδέν.

Στην ουσία του πράγματος αυτό δεν κόστισε τελικά στη Λίβερπουλ, που στο τέλος της βραδιάς πρόσθεσε ακόμη τρεις σημαντικούς βαθμούς στο σακούλι της. Αδιαμφισβήτητα, όταν ξεκινάει η σεζόν δεν μπορεί να πει κανείς πως δεν υπολογίζει τους Κόκκινους, όμως τη φετινή χρονιά λίγοι πίστευαν πως φτάνοντας στον Ιανουάριο η ομάδα του Κλοπ θα βρισκόταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Τα δύσκολα όμως είναι μπροστά, καθώς ο Μοχάμεντ Σαλάχ θα απουσιάσει για μεγάλο διάστημα για το Κόπα Άφρικα με την εθνική Αιγύπτου.


Τη Δευτέρα (1/1) αποχαιρέτησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κοινό του Άνφιλντ σκοράροντας δύο τέρματα, με τα οποία έφτασε και ξεπέρασε τα 150 με τη φανέλα της Λίβερπουλ στην Premier League. Έτσι έγινε μόλις ο 5ος ποδοσφαιριστής που καταφέρνει κάτι τέτοιο με την ομάδα του, καθώς είχαν προηγηθεί οι Χάρι Κέιν (Τότεναμ), Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι), Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Τιερί Ανρί (Άρσεναλ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς