22.9 C
Athens

Αντετοκούνμπο: Στόχος μας το Final 4 και το πρωτάθλημα, ο Αταμάν άλλαξε την κουλτούρα του Παναθηναϊκού

Στην εκπομπή «The Game» της ΕΡΤ φιλοξενήθηκε ο Κώστας Αντετοκούνμπο, όπου μεταξύ άλλων έκανε έναν μικρό απολογισμό για τη μέχρι τώρα πορεία του Παναθηναϊκού στη σεζόν.

Ο Έλληνας διεθνής ανέφερε για τον Αταμάν πως έχει αλλάξει την κουλτούρα της ομάδας, ενώ έθεσε ως στόχους το Final Four της EuroLeague και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Όσο για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, είπε χαρακτηριστικά: «Πρόεδρος. Μεγάλη ψυχή. Παθιασμένος».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον απολογισμό έως τώρα του Παναθηναϊκού: «Νομίζω είναι αρκετά θετικός ο απολογισμός καθώς είμαστε πρώτοι στην Basket League και 4οι στην Euroleague. Πρόκειται για μια καλή θέση από τη στιγμή που είναι καινούργια η ομάδα και σίγουρα θα μας δώσει ρυθμό για τη συνέχεια. Οι φίλαθλοι έρχονται στο γήπεδο, έχουν ενθουσιασμό και δίνουν και την ψυχή του. Και είμαι πολύ χαρούμενος για την ενέργεια που έχει φέτος το ΟΑΚΑ».

Για το νικηφόρο σερί του Παναθηναϊκού: «Οφείλεται στην χημεία μας. Όσο πιο πολλά παιχνίδια, τόσο δενόμαστε ως ομάδα και γινόμαστε καλύτεροι. Και αυτό μας βοηθάει πάρα πολύ. Όσο πιο πολύ περνάει χρόνος, άλλο τόσο καλύτεροι θα γινόμαστε».

Για τον τον στόχο του Παναθηναϊκού: «Δεν ξέρω ποιο είναι το ταβάνι μας, σίγουρα ωστόσο ο στόχος μας είναι να πάμε στα play-offs της Euroleague έως και το Final Four. Και στο ελληνικό πρωτάθλημα στόχος είναι να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Για τον Αταμάν: «Όλοι ξέρουν ότι είναι σπουδαίος προπονητής. Έχει κερδίσει δύο τρόπαια back to back της Euroleague. Έχει αλλάξει την κουλτούρα στην ομάδα και μας έχει βοηθήσει πολύ να μπούμε στον δρόμο της νίκης. Του πόσο καλό είναι να νικάς, να κερδίζεις συνέχεια και να γίνεσαι καλύτερος.»

Για το τι του αρέσει να κάνει στο παρκέ: «Λίγο απ’ όλα. Να παίζω άμυνα, να κάνω τάπες και καρφώματα».

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Πρόεδρος. Μεγάλη ψυχή. Παθιασμένος».

Για το Προολυμπιακό τουρνουά: «Αν είναι όλα καλα και είμαι υγιής θα είμαι εκεί»,.

Για την Εθνική ομάδα: «Στόχος μας να είμαστε στο Παρίσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρέπει να είμαστε στους Ολυμπιακούς. Είναι ένας στόχος που έχουμε και τον σκεφτόμαστε. Είναι δύσκολο ωστόσο να επικεντρωθούμε τώρα από τη στιγμή που η σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το αν θα είναι στο Προολυμπιακό: «Αυτό δεν το ξέρω. Πραγματικά. Μακάρι να είναι και ο Γιάννης αλλά και ο Θανάσης».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Είναι ένας προπονητής που έχει παίξει και έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής. Ξέρει πώς είναι να είσαι παίκτης. Ξέρει πώς είναι να έχεις αυτή τη δίψα να κερδίσεις και να πάρεις ένα μετάλλιο. Θα μας βοηθήσει πολύ αυτό».

Για το πρωτάθλημα με τους Λέικερς: «Πραγματικά ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή. Δεν πρόκειται να την ξεχάσω. Τόσο όταν κερδίσαμε, όσο και όταν πήραμε τα δαχτυλίδια. Ο Γιάννης μου είχε πει ότι θα πάρει το δικό του και την επόμενη χρονιά το πήρε απευθείας».

Για το ποιο δαχτυλίδι είναι πιο φανταχτερό: «Το δικό μου!»

Για το γεγονός ότι είναι αγαπητά τα αδέρφια σε όλους: «Επειδή έχουμε έντονο τον θεσμό της οικογένειας, είμαστε ταπεινοί και δουλεύουμε σκληρά. Όπως λέει και ο Γιάννης δεν υπάρχει ταβάνι για κανέναν από εμάς. Δουλεύουμε σκληρά όλοι. Μεταξύ μας ανταλλάσσουμε συμβουλές και όχι μόνο για το μπάσκετ, αλλά και για τη ζωή».

Για το 2023: «Μου αφήνει μια γλυκιά γεύση. Ήταν μια καλή χρονιά για εμένα. Και ελπίζω το 2024 να είναι ακόμα καλύτερο».

Για το αν πιστεύει στον Άι-Βασίλη: «Πίστευα. Τώρα έχω γίνει εγώ Άι-Βασίλης».

Για το καλύτερο δώρο που έχε λάβει από τον Άι-Βασίλη: «Ένα τηλεσκόπιο που μου έχει πάρει η κοπέλα μου. Όταν έχει καθαρό ουρανό βλέπω και τα άστρα».

Για την ευχή του ενόψει 2024: «Υγεία, χαρά και επιτυχίες».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς