16.1 C
Athens

Σέλτικ – Ρέιντζερς 2-1: Έκλεισε το 2023 με σπουδαία νίκη χαρακτήρα στο ντέρμπι κορυφής (hls)

Ανώτερη και θριαμβεύτρια η Σέλτικ στο ντέρμπι με τη Ρέιντζερς για την 21η αγωνιστική του σκωτσέζικου πρωταθλήματος. Οι Κέλτες πανηγύρισαν τη νίκη στο τελευταίο παιχνίδι του 2023 επικρατώντας με 2-1 και ανέβηκαν στους 51 βαθμούς για να βρεθούν στο +8 από την ομάδα του Φιλίπ Κλεμάν, η οποία πάντως έχει δύο παιχνίδια λιγότερα.

 

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό όταν από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και κατέληξε στον Πάουλο Μπερνάρντο που έπιασε το δυνατό σουτ και έκανε το 1-0 για να προκαλέσει… σεισμό πανηγυρισμών στο Σέλτικ Παρκ.

 

Η Ρέιντζερς δεν κρατούσε μπάλα και στην ανάπαυλα δεν φάνηκε να συνέρχεται. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ο’Ράιλι τροφοδότησε τον Φουρουχάσι που με έναν κεραυνό έγραψε το δεύτερο γκολ για τους Κέλτες που είδαν τη δουλειά τους να γίνεται πιο εύκολη όταν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 71′ ο Μπάλογκαν που γκρέμισε τον Μαέντα, ο οποίος έφευγε σε θέση τετ α τετ.

Οι ελπίδες των παικτών του Φιλίπ Κλεμάν αναπτερώθηκαν ωστόσο στο 88′ όταν ο Ταβερνίερ με μια αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 2-1. Οι γηπεδούχοι αγχώθηκαν για τα εναπομείναντα 10′ (μαζί με τις καθυστερήσεις) αλλά εν τέλει κράτησαν το τρίποντο και πανηγύρισαν τη δεύτερη φετινή νίκη επί του αντιπάλου τους φέτος και σπάζοντας το νικηφόρο σερί πέντε αγώνων πρωταθλήματος που έτρεχε η Ρέιντζερς με τον Φιλίπ Κλεμάν στον πάγκο της.

ΣΕΛΤΙΚ (Μπρένταν Ρότζερς): Χαρτ, Τζόνστον, Γουέλς (35′ λ. τρ. Ναβρόσκι), Σκέιλς, Τέιλορ, ΜακΓκρέγκορ, Ο’Ράιλι, Μπερνάρντο (71′ Τέρνμπουλ), Μαέντα (83′ Τζόνστον Μ.), Πάλμα (83′ Αμπάντα), Φουρουχάσι (83′ Oχ Χιεόν-Γκιου)

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ (Φιλίπ Κλεμάν): Μπάτλαντ, Ταβερνίερ, Γκόλντσον, Μπάλογκαν, Γιλμάζ, Κάντγουελ (69′ Ντόουελ), Στέρλινγκ, Λούντστραμ (77′ Σούταρ), ΜακΚόσλαντ, Σιμά (70′ Ράιτ), Ντέσερς

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς