19.7 C
Athens

Ο Άθλος Ορεστιάδας απέκτησε τον Ούγγρο πασαδόρο Κάμερον Κιν

Αλλαγή στην πάσα ανακοίνωσε ο Άθλος Ορεστιάδας ενόψει του δεύτερου γύρου της Volley League.

Οι Εβρίτες απέκτησαν τον 26χρονο διεθνή Ούγγρο πασαδόρο Κάμερον Κιν, ο οποίος προορίζεται για τη θέση του Τόμας Σόρα που δεν ικανοποίησε με την παρουσία του. Ο Κιν έχει αρκετές διακρίσεις στην πατρίδα του τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση του ΤΑΑ Άθλος Ορεστιάδας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με τον διεθνή αθλητή της Ουγγαρίας, Keen Illés Cameron , ενόψει του Β’ γύρου της σεζόν Volleyleague 2023-2024.

Το νέο απόκτημα της ομάδας μας βρίσκεται από χθες στην πόλη και τέθηκε επίσημα στη διάθεση του Ρουμάνου προπονητή, Κριστιάν Σιτιγκόϊ, προκειμένου να ενισχύσει με τις πολύτιμες εμπειρίες του το σύλλογό μας στη φετινή προσπάθεια διάκρισης. Η φετινή σεζόν θα είναι η παρθενική παρουσία του Κιν στα ελληνικά γήπεδα και η 2η εκτός Ουγγαρίας, όπου πέρα από άλλες του διακρίσεις στο παρελθόν έχει στεφθεί 2 φορές πρωταθλητής και 1 Κυπελλούχος.

O Κάμερον Ιλές Κιν, όπως είναι το πλήρες όνομα του αλλά, αλλά ο ίδιος προτιμά να χρησιμοποιεί το Κάμερον Κιν, γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1997 στο ουγγρικό Κάποσβαρ, έχει ύψος 1.85μ και αγωνίζεται ως πασαδόρος.

Με αμερικάνικο “αίμα” στις φλέβες του το νέο «ουγγρικό βιολί» της ομάδας μας άρχισε να παίζει βόλεϊ σε ηλικία δέκα ετών. Από το 2015-2021 ήταν αθλητής της Κάποσβαρ στα «χρώματα» της οποίας κατέκτησε συνολικά 2 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο Ουγγαρίας, ενώ είχε παρουσία με την ομάδα του σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions League, CEV Cup, Challenge Cup). To 2021 μεταπήδησε στην αυστριακή Γκρατς, όπου στην πρώτη του σεζόν εκτός ουγγρικών συνόρων κατέλαβε την 3η θέση στο Κύπελλο Αυστρίας. Την επόμενη σεζόν επέστρεψε στην Ουγγαρία για λογαριασμό της Κεκσεμέτι (Kecskeméti), κερδίζοντας την 3η θέση στο εγχώριο Κύπελλο. Την τελευταία σεζόν αγωνίστηκε στην Πινζιγκιόρ (Pénzügyőr).

Από 18 ετών ο 26χρονος πασαδόρος αγωνίζεται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ουγγαρίας, έχοντας περάσει από όλες τις ηλικιακές ομάδες των “Μαγυάρων”. Ήταν φιναλίστ το 2022 στο European Silver League, ενώ στην διοργάνωση της προηγούμενης χρονιάς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Πέρα από τις συλλογικές διακρίσεις, ο Κιν όντας πρωταθλητής ενηλίκων και εφήβων με την ομάδα του Κάποσβαρ αναδείχθηκε σε ηλικία 20 ετών κορυφαίος νέος βολεϊμπολίστας της χρονιάς στην Ουγγαρία. Διάκριση που σημείωσε και την επόμενη σεζόν, αυτή τη φορά ως καλύτερος αθλητής στο Ουγγρικό Πρωτάθλημα ανδρών.

Στις πρώτες του επίσημες δηλώσεις ως αθλητής του Άθλου Ορεστιάδας ο Κάμερον Κιν δήλωσε μετά την σημερινή πρώτη του προπόνηση τα εξής: “Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος της ομάδας. Δεν γνωρίζω πολλά για τις ομάδες και το ελληνικό πρωτάθλημα. Επίσης δεν ξέρω πολλά για τους μελλοντικούς μου συμπαίκτες , αλλά θα ήθελα να τους βοηθήσω όσο μπορώ, για να φέρουμε στο τέλος της σεζόν όλοι μαζί τον Άθλο Ορεστιάδας στην καλύτερη θέση. Θέλω να βρω το συντομότερο την καλύτερη “γλώσσα” επικοινωνίας με τη νέα μου ομάδα και τους φιλάθλους μας. Ανυπομονώ να παίξουμε με τη νέα χρονιά τον πρώτο μας αγώνα στην Ορεστιάδα!”

Η διοίκηση του Άθλου Ορεστιάδας καλωσορίζει τον «Καμ» στην οικογένεια του συλλόγου και του εύχεται μία καλή χρονιά με υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας.”

Η καριέρα του Κιν Κάμερον

Pénzügyőr SE 2023/2024

Kecskeméti RC 2022/2023: 3η θέση Κύπελλο Ουγγαρίας

UVC Holding Graz 2021/2022: 3η θέση Πρωτάθλημα Αυστρίας, 3η θέση Κύπελλο Αυστρίας

Fino Kaposvár SE 2020/2021: 2η θέση Πρωτάθλημα Ουγγαρίας, 2η θέση Κύπελλο Ουγγαρίας

Fino Kaposvár SE 2019/2020: 3η θέση Κύπελλο Ουγγαρίας

Fino Kaposvár SE 2018/2019: 3η θέση Πρωτάθλημα Ουγγαρίας

Fino Kaposvár SE 2017/2018: 2η θέση Πρωτάθλημα Ουγγαρίας, 3η θέση Κύπελλο Ουγγαρίας

Fino Kaposvár SE 2016/2017: 1 Πρωτάθλημα Ουγγαρίας, 3η θέση Κύπελλο Ουγγαρίας

Fino Kaposvár SE 2015/2016: 1 Πρωτάθλημα Ουγγαρίας, 1 Κύπελλο Ουγγαρίας

Άλλες Διακρίσεις

European Sliver League 2022: 3η θέση

European Sliver League 2023: 2η θέση

2019: Κορυφαίος αθλητής της σεζόν στην Ουγγρική Λίγκα ανδρών

2018: Κορυφαίος νέος βολεϊμπολίστας στην Ουγγαρία»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς