22.6 C
Athens

Γαλατά – Φενέρ: Ματαιώθηκε τελευταία στιγμή ο τελικός του Super Cup, οι Σαουδάραβες απαγόρευσαν μπλουζάκια με τον Κεμάλ Ατατούρκ

Ο προγραμματισμένος για την Παρασκευή (29/12, 19:45) τελικός του Super Cup Τουρκίας ανάμεσα σε Γαλατασαράι και Φενέρμπαχτσε δεν θα διεξαχθεί, όπως ενημέρωσαν τα τούρκικα Μέσα μερικά λεπτά πριν τη σέντρα!

Οι δύο ομάδες ήταν προγραμματισμένο να κοντραριστούν σε ουδέτερη έδρα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας ωστόσο προέκυψαν προβλήματα… δυσεπίλυτα που δεν αφορούν αγωνιστικούς ή τεχνικούς λόγους!

Οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν ήθελαν ούτε να ακουστεί ο εθνικός ύμνος, ούτε να βγουν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων με μπλουζάκια που έχουν τη μορφή του Κεμάλ Ατατούρκ, με τον τελικό να ματαιώνεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και τις αποστολές να ετοιμάζουν βαλίτσες για επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας είχε προγραμματίσει μια ξεχωριστή τελετή έναρξης για τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση του κράτους ωστόσο οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας ήταν αρνητικές στο να προβληθούν εθνικά σύμβολα. Η αναμέτρηση ήταν να διεξαχθεί κανονικά σύμφωνα με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας ωστόσο τα πάντα άλλαξαν στην πορεία καθώς οι Άραβες ήταν κάθετοι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς