17.7 C
Athens

Θεσσαλονίκη: Για ανθρωποκτονία με δόλο κατηγορείται ο 44χρονος Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό σε μπυραρία

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης το πρωί της Παρασκευής ο 44χρονος Νορβηγός, ο οποίος μαχαίρωσε και σκότωσε έναν 32χρονο αστυνομικό και τραυμάτισε τον 32χρονο κουμπάρο του θύματος σε μπυραρία επί της οδού Κατσιμίδη, στη Θεσσαλονίκη.

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης το πρωί της Παρασκευής ο 44χρονος Νορβηγός, ο οποίος μαχαίρωσε και σκότωσε έναν 32χρονο αστυνομικό και τραυμάτισε τον 32χρονο κουμπάρο του θύματος σε μπυραρία στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το protothema.gr, η εισαγγελέας άσκησε στον 44χρονο Νορβηγό ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο. Επιπλέον, η εισαγγελέας άσκησε δίωξη για οπλοφορία και οπλοχρησία στον κατηγορούμενο, ο οποίος παραπέμφθηκε στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

Μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους ο δικηγόρος του 44χρονου, Θοδωρής Καραγιάννης, υπογράμμισε πως βασική θέση του εντολέα του είναι πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει. Ανέφερε μάλιστα πως ο δράστης ενημερώθηκε από τον ίδιο χθες αργά το απόγευμα για το γεγονός ότι ο αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Καραγιάννη, ο 44χρονος ισχυρίζεται πως τη στιγμή που ο ίδιος επιτέθηκε με το μαχαίρι δεχόταν γροθιές και πως γινόταν συμπλοκή.

«Η βασική θέση που έχει είναι ότι δεν αμφισβητείται το γεγονός. Υπήρξε ανθρωποκτονία Αυτό που είναι προς διερεύνηση είναι ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, ενώ προς διερεύνηση είναι και η κατάσταση που ήταν, η μέθη, η ψυχική υγεία και οι ακριβείς συνθήκες που προήλθε στο μοιραίο χτύπημα», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο κ. Καραγιάννης, ενώ εξέφρασε και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αστυνομικού.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς