22.4 C
Athens

Ο Βρούτσης δεσμεύθηκε στους διαιτητές για χρήση καμερών ασφαλείας και στα αποδυτήρια

Με μπροστάρηδες τους Παπαπέτρου και Γκορτσίλα οι διεθνείς διαιτητές συναντήθηκαν την Παρασκευή με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, ο οποίος τους διαβεβαίωσε για τη χρήση αυστηρών μέτρων στα γήπεδα προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία τους

Κάμερες ασφαλείας και στον χώρο των αποδυτηρίων των γηπέδων της Super League αναμένεται να εγκατασταθούν όπως προανήγγειλε στη συνάντησή του με τους διεθνείς διαιτητές και τα μέλη της ΚΕΔ ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης στη συνάντησή του με τους διαιτητές τους διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την προστασία τους εντός κι εκτός γηπέδων, ενώ παράλληλα τους ανέλυσε το κυβερνητικό πλάνο για την ηλεκτρονική εποπτεία στα γήπεδα, με τους διεθνείς διαιτητές που βρέθηκαν στη συνάντηση να μοιράζονται τους φόβους και τις ανησυχίες τους.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση έδωσαν το «παρών» οι Παπαπέτρου και Γκορτσίλας που κατήγγειλαν απειλές εις βάρος τους μετά τα όσα έγιναν στο Βόλος – Ολυμπιακός, αλλά και οι Βασίλης Φωτιάς και Βαγγέλης Μανούχος, οι διεθνείς βοηθοί Τρύφωνας Πετρόπουλος και Ανδρέας Φωτόπουλος, καθώς και οι Σταύρος Μάνταλος, Αντώνης Καρατζίκας και Ελένη Λαμπαδαρίου, εκ μέρους της ΚΕΔ.

Μάλιστα, η κουβέντα έφτασε και στο ζήτημα της επαγγελματικής διαιτησίας, με τον Γιάννη Βρούτση να ζητά τόσο από τους ίδιους τους διαιτητές όσο και από τη διοίκηση της Super League να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέσα στις επόμενες ημέρες, τονίζοντας ξανά πως υπάρχει ήδη νομοθετικό πλαίσιο για το θέμα αυτό.

«Η θέσπιση της επαγγελματικής διαιτησίας αποτελεί νόμο της Πολιτείας και οφείλουμε να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του. Τον πρώτο λόγο στο πώς θα λειτουργήσει η επαγγελματική διαιτησία πρέπει να έχουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι, δηλαδή οι διαιτητές και οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες. Ειδικά οι διαιτητές που έχουν και τη διεθνή εμπειρία, δύνανται να βοηθήσουν τα μέγιστα σε αυτήν την κατεύθυνση» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης και επισήμανε:

«Σχετικά με τα θέματα ασφάλειας που δικαιολογημένα τους προβληματίζουν, τους διαβεβαίωσα ότι το νέο νομοθετικό μας πλαίσιο θα είναι ορθολογικό, σαφές και εν τέλει απαρέγκλιτα εφαρμόσιμο.

Ως εκπρόσωπος του ελληνικού κράτους ντρέπομαι για τα συνεχιζόμενα φαινόμενα εναντίον τους. Πρέπει να γίνει σε όλους πεποίθηση ότι οι Έλληνες διαιτητές είναι άνθρωποι και εργαζόμενοι, οπότε ακόμα και στην περίπτωση του λάθους ουδείς νομιμοποιείται να απειλεί τους ίδιους και τις οικογένειές τους».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς