23.3 C
Athens

Την Παρασκευή (29/12) η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού, τριήμερο πένθος στην ΕΛΑΣ

Την Παρασκευή (29/12) στη Θεσσαλονίκη θα τελεστεί η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από πολυήμερη μάχη που έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από τον βαρύτατο τραυματισμό που υπέστη από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και ο ενταφιασμός του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Ο νεαρός αστυνομικός έφυγε σήμερα από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς, φίλους αλλά και όλη την οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ. Ο Γιώργος Λυγγερίδης καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη, είχε μία αδερφή, που έτρεξε στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή που έμαθε για τον σοβαρό τραυματισμό του και τα τελευταία 10 χρόνια υπηρετούσε στην Αθήνα. Παράλληλα είχε μία σύντροφο, ενώ δεν είχαν αποκτήσει παιδιά.

Η οικογένειά του είχε μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη όπου ήταν το πατρικό του και μεγάλωσε.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν που είχε εκδοθεί πριν πέντε μέρες, οι γιατροί περίμεναν να καθαρίσει ο οργανισμός του από τα κατασταλτικά φάρμακα προκειμένου αμέσως μετά τα Χριστούγεννα να προχωρήσουν σε τεστ νευρολογικής λειτουργίας.

Ωστόσο, ο άτυχος αστυνομικός δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του.

Παρσλλα, τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στην Ελληνική Αστυνομία μετά την τραγική κατάληξη στην υπόθεση του τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη ο οποίος εδώ και αρκετές ημέρες έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από τον βαρύτατο τραυματισμό που υπέστη από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το Μελίνα Μερκούρη στον Ρέντη.

Αποφασίστηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και ισχύει από σήμερα 27 έως και τις 29 Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωση:

Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία, από σήμερα 27 έως και τις 29 Δεκεμβρίου 2023, εξαιτίας του θανάτου του Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης εν ώρα καθήκοντος, στις 7 Δεκεμβρίου, και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2023, στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς