16.7 C
Athens

Ξεκάθαρος ο Κούγιας στο Δ.Σ. της Super League: Αυτή είναι η πρόταση του Ολυμπιακού για την υπόθεση στημένων αγώνων

Η ξεκάθαρη κι απόλυτη θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την υπόθεση των στημένων αγώνων και παράνομου στοιχηματισμού που παραμένει στο συρτάρι του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και η εύλογη απορία του Αλέξη Κούγια την επόμενη ημέρα στη διοίκηση της Super League μετά την παραίτηση Μαρινάκη

Ξεκάθαρος κι απόλυτα σαφής ήταν ο Αλέξης Κούγιας στην πρώτη του τοποθέτηση ως Αντιπρόεδρος και νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού στο Δ.Σ. της Super League την Τετάρτη (27/12), όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η τροποποίηση του προγράμματος για την τρέχουσα σεζόν στο πρωτάθλημα.

Ο κορυφαίος νομικός της χώρας παρουσίασε την πρόταση του Ολυμπιακού μπροστά στους εκπροσώπους όλων των ομάδων αλλά και της προσωρινής διοίκησης της Λίγκας, μετά την παραίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από τη θέση του Προέδρου, αναφορικά με το πολύ σημαντικό θέμα της υπόθεσης παράνομου στοιχηματισμού και στημένων αγώνων.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε πρόταση να δηλώσει η Super League υποστήριξη κατηγορίας κατά όλων των εμπλεκομένων φυσικών προσώπων που θα κατηγορηθούν γιατί διέπραξαν κακουργηματικές πράξεις και εμπλέκονται στο σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού και στημένων αγώνων, ώστε να δει ο κόσμος ποιος πραγματικά θέλει και νοιάζεται για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η αναφορά του Κούγια: «Από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι για αυτή την τεράστια για το ποδόσφαιρο υπόθεση. Ο Ολυμπιακός προτείνει να παραστεί η Super League προς υποστήριξη κατηγορίας σε αυτή την υπόθεση και όλοι οι ιδιοκτήτες πρέπει να πάρουν θέση για να δει ο κόσμος ποιος θέλει την πραγματική κάθαρση του ποδοσφαίρου».

Σημειώνεται ότι τη δικογραφία της συγκεκριμένης υπόθεσης την έχει στα χέρια του από τον περασμένο Αύγουστο ο Εισαγγελέας Ποινικής Διώξεως Αθηνών και Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας κ. Σπυρόπουλος.

Ακόμα, ο νέος Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ζήτησε να γίνει άμεσα προσδιορισμός των επόμενων εκλογών για να υπάρξει Πρόεδρος στον Συνεταιρισμό και παρουσία στην ΕΠΟ: «Ο κύριος Μαρινάκης έφερε πρωτοφανή ποσά στον συνεταιρισμό ως χορηγίες, ενώ έβαλε λεφτά στα ταμεία των ΠΑΕ περιορίζοντας το χαράτσι της ΕΠΟ προς το συμφέρον των ομάδων. Ποιος θα είναι τώρα ο Προέδρος;», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια και η εύλογη απορία του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς