23.3 C
Athens

Παραδόθηκε στις φλόγες το ιστορικό γήπεδο της Γκραβελίν

Μαύρα Χριστούγεννα έκανε η Γκραβελίν καθώς το κλειστό γήπεδό της παραδόθηκε στις φλόγες με τις εικόνες να προκαλούν σοκ.

Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, η πυρκαγιά ξέσπασε λόγω τεχνικού προβλήματος στην πισίνα του κολυμβητηρίου και λόγω των ανέμων και της ξύλινης κατασκευής μέσα σε μερικά λεπτά γιγαντώθηκε με αποτέλεσμα να καταστρέψει σχεδόν ολοσχερώς το ιστορικό γήπεδο Sportica της Γκραβελίν, το οποίο χτίστηκε το 1986.

Οι υλικές ζημιές είναι ανυπολόγιστες και οι πρώτες εκτιμήσεις της δημοτικής αρχής είναι πως θα χρειαστεί χτίσιμο από την αρχή αφού μεταξύ άλλων καταστράφηκαν το κολυμβητήριο, η καφετέρια, το γυμναστήριο και το προπονητικό κέντρο αλλά και η αίθουσα μπάσκετ.

Από την πυρκαγιά ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα παρά μόνο μικροτραυματισμοί δύο πυροσβεστών εκ των 90 που έσπευσαν να τη σβήσουν. Αρκετές ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου έσπευσαν να στείλουν μηνύματα συμπαράστασης στον 3ο πιο ιστορικό σύλλογο της μεγάλης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος, την ώρα που η αναμέτρηση κόντρα στην Παρί την Τετάρτη βρίσκεται στον αέρα για ευνόητους λόγους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς