19.7 C
Athens

Επίσημο: Μέτοχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ

«Να επαναφέρουμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκεί που ανήκει»: Αυτή είναι η υπόσχεση του νέου συνιδιοκτήτη των Κόκκινων Διαβόλων, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, ο οποίος απέκτησε το 25% των μετοχών του συλλόγου

Αυτό που ακουγόταν εδώ και καιρό πήρε επίσημη μορφή την παραμονή των Χριστουγέννων από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το 25% των μετοχών του συλλόγου βρίσκεται επίσημα στα χέρια του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, ο οποίος ενδιαφερόταν να γίνει μέτοχος εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, με την οικογένεια Γκλέιζερ να παραδίδει κομμάτι του συλλόγου.

Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν σχεδόν έναν χρόνο και στο πλαίσιο της συμφωνίας ο Ράτκλιφ και η INEOS αναμένεται να επενδύσουν 300.000.000 δολάρια σε βάθος χρόνου για την αναβάθμιση του Ολντ Τράφορντ.

Η μεγάλη πολυεθνική εταιρεία χημικών που ανήκει στον Ράτκλιφ θα «τρέχει» το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου και όπως αντιλαμβάνεται κανείς ο Βρετανός επιχειρηματίας και επενδυτής θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε ό,τι έχει να κάνει με τον γενικότερο σχεδιασμό.

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ τόνισε μεταξύ άλλων στις πρώτες του δηλώσεις πως είναι υποστηρικτής του συλλόγου από νεαρή ηλικία και πρωταρχικός στόχος είναι η επαναφορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκεί που ανήκει.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς