19.7 C
Athens

Ο μπασκετικός εφιάλτης του Μίτσιτς στην Οκλαχόμα: Τα 23′ συμμετοχής μέσα στον Δεκέμβρη και οι σκέψεις για το μέλλον

Δείτε με αριθμούς και γεγονότα τον μπασκετικό εφιάλτη που ζει εδώ και 3 μήνες στο NBA ο Σέρβος αστέρας, που δεν βρίσκει καθόλου χώρο και χρόνο στο ροτέισον των Θάντερ και εύλογα του έχει περάσει από το μυαλό η επιστροφή στην Ευρώπη

Ο Βασίλιε Μίτσιτς δεν βρίσκει καθόλου χώρο και χρόνο στο φετινό ρόστερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και ζει έναν μόνιμο μπασκετικό εφιάλτη από τη στιγμή που ξεκίνησε η σεζόν στο NBA.

Ο Σέρβος αστέρας άφησε σε σχετικά μεγάλη ηλικία (29 ετών) τα ευρωπαϊκά παρκέ για να δοκιμάσει την τύχη του στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, αλλά για την ώρα δεν του βγαίνει τίποτα και η μελαγχολία της Euroleague τού χτυπά καθημερινά την πόρτα.

Ενδεικτικό του γεγονότος ότι -για την ώρα- δεν υπολογίζεται καθόλου ούτε για το ροτέισον των Θάντερ είναι ότι έχει αγωνιστεί σε μόλις 10 από τα 26 ματς που έχει δώσει η νέα του ομάδα κι αυτά δίχως να υπερβαίνει τα 12 λεπτά συμμετοχής.

Μάλιστα, το πράγμα για τον ίδιο γίνεται ακόμη χειρότερο αν αναλογιστεί τα μόλις 23 λεπτά συμμετοχής που έχει καταγράψει μέσα στον Δεκέμβριο, ενώ σε σύνολο 9 αγώνων σε αυτό το διάστημα έχει μείνει στους 7 εκτός αποστολής (DNP).

Μέχρι μάλιστα να παίξει στη νίκη επί των Τζαζ (12/12), απείχε παντελώς από τις 23/11. Σε έξι ολόκληρα παιχνίδι της Οκλαχόμα, ο Μίτσιτς δεν πάτησε το παρκέ ούτε για μία επίθεση, ούτε για ένα λεπτό.

Συνολικά, από το ξεκίνημα της χρονιάς στο NBA ο Μίτσιτς έχει καταγράψει 12,2 λεπτά συμμετοχής ανά μέσο όρο με 2.9 πόντους και 2.7 ασίστ, με τις σκέψεις για πρόωρη επιστροφή του στην Ευρώπη να γίνονται όλο και πιο έντονες, όσο αυτή η εις βάρος του κατάσταση δεν αλλάζει…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς