21.2 C
Athens

Ο Φαλ έκρυψε τον ουρανό στη Λιόν και κατέγραψε τη 2η κορυφαία επίδοση στη Euroleague!

Ο Μουσταφά Φαλ ήταν εξαιρετικός για ένα ακόμα παιχνίδι, καταγράφοντας μάλιστα τη δεύτερη καλύτερη επίδοση σε μπλοκ στην ιστορία της Euroleague, κάτω μόνο από τον Βράνκοβιτς

Είναι από αυτές τις φορές που η επίδοση στο σκοράρισμα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Ο Μουσταφά Φαλ δε χρειάστηκε να βάλει περισσότερους από δύο πόντους για να βάλει τη σφραγίδα του στη νίκη του Ολυμπιακού στη Λιόν και σίγουρα όχι για να τρομάξει τους αντιπάλους του. Αυτό το έκανε απλά και μόνο με την παρουσία του κάτω από το αντίπαλο καλάθι, κάθε φορά που σήκωνε τα τεράστια χέρια του.

Ο Γάλλος σέντερ είχε μόλις δύο πόντους στο χθεσινό παιχνίδι, ωστόσο οι υπόλοιπες στατιστικές κατηγορίες είναι αυτές που αποκαλύπτουν την αλήθεια και φανερώνουν πόσο βοήθησε την ομάδα να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα από την LDLC Arena. 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 8 μπλοκ ήταν ο απολογισμός του, τελειώνοντας το ματς με το εντυπωσιακό 23 στο σύστημα αξιολόγησης!

Ένας από τους πυλώνες του συγκροτήματος του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος άλλωστε μετά τον αγώνα εξήρε την προσφορά του παίκτη του, έβαλε το όνομά του στη λίστα με τους κορυφαίους μπλοκέρ στην ιστορία της Euroleague.

Με τα 8 χθεσινά του κοψίματα, ο Φαλ δεν έκρυψε μόνο τον ουρανό από τους αντιπάλους του, αλλά και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, πίσω από τον Στόγιαν Βράνκοβιτς. Ο πρώην διεθνής Κροάτης ψηλός κατέχει την καλύτερη επίδοση από το μακρινό 2000-’01, την πρώτη σεζόν της νέας Ευρωλίγκας, στο ματς της Φορτιτούντο Μπολόνια απέναντι στην Τσιμπόνα με 10 μπλοκ.

Με τις 8 του τάπες, ο Μουσταφά Φαλ «έπιασε» στη δεύτερη θέση τον Γκριγκόρ Χίζνιακ, από την εποχή που έπαιζε στη Ζαλγκίρις, το 2000.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς