18.7 C
Athens

Die Welt: «Μπάχαλο» τα οικονομικά της Μπαρτσελόνα, κινδυνεύει με 3ετή αποκλεισμό από το Champions League

Χάος χαρακτηρίζουν οι ειδικοί την κατάσταση στους ισολογισμούς της Μπαρτσελόνα, ορατός ο κίνδυνος βαριάς καμπάνας από την UEFA

Για τον κίνδυνο αποκλεισμού της Μπαρτσελόνα από το Champions League ακόμα και για τρία χρόνια για παραβιάσεις των οικονομικών κανονισμών της UEFA κάνει λόγο σε σημερινό της ρεπορτάζ η Welt.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, οι ειδικοί επί των οικονομικών που γνωρίζουν τι συμβαίνει στο παρασκήνιο χαρακτηρίζουν τους ισολογισμούς του συλλόγου «ένα μπάχαλο».

Παρά το γεγονός ότι οι Μπλαουγκράνα ανέφεραν καθαρά κέρδη 304 εκατομμυρίων ευρώ τον περασμένο Σεπτέμβριο, τα νούμερα μπορεί να μην είναι αρκετά για να ικανοποιήσουν τα κριτήρια της UEFA σχετικά με την εξισορρόπηση εσόδων και εξόδων.

Αν και οι λογαριασμοί του συλλόγου έδειξαν θετικά στοιχεία, η UEFA εστιάζει στην αξιολόγηση των πωλήσεων που συνδέονται άμεσα με την ποδοσφαιρική επιχείρηση και δεν αφορούν τα έσοδα από πωλήσεις τηλεοπτικών δικαιωμάτων και μάρκετινγκ ή από άλλα αθλήματα. Αυτή η αυστηρή προσέγγιση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σοβαρότατη ποινή, όπως αποκλεισμό δύο ή τριών ετών από το Champions League. «Όσο μεγαλύτερο το χάσμα στα οικονομικά, τόσο μεγαλύτερη η ποινή», υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

Στην Μπαρτσελόνα έχει ήδη επιβληθεί πρόστιμο μισού εκατομμυρίου ευρώ για εσφαλμένη αναφορά κερδών το 2022, ενώ ο σύλλογος δεν έχει ακόμη επιλύσει την «υπόθεση Negreira», γεγονός που προσθέτει περισσότερη αβεβαιότητα στο ευρωπαϊκό μέλλον του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς