21.5 C
Athens

Η ΑΕΚ ζητάει να παίξει από… αύριο με κόσμο: «Είναι άδικο το μέτρο για εμάς, είμαστε από τώρα έτοιμοι»

Στην Ένωση θεωρούν ότι είναι άδικο να παραμείνει κλειστή η OPAP Arena μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου διαβεβαιώνοντας τους αρμόδιους φορείς ότι είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν από τώρα τα νέα κυβερνητικά μέτρα για να ανοίξουν ξανά οι θύρες του νεόχτιστου γηπέδου τους

Η σύσκεψη των 14 ΠΑΕ της Super League με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, έφερε ειδήσεις για νέα μέτρα, την αντίδραση του Κώστα Καραπαπά που έκανε λόγο για κοινωνική κι όχι μόνο οπαδική βία, αλλά και την στάση της ΠΑΕ ΑΕΚ, που δηλώνει έτοιμη να ανοίξει από τώρα τις θύρες στην OPAP Arena, τονίζοντας πως είναι έτοιμη να εναρμονιστεί με τα νέα κυβερνητικά μέτρα.

Καραπαπάς στη συνάντηση με Βρούτση: «Βαρέθηκα να ακούω για οπαδικούς στρατούς, αυτό που υπάρχει είναι κοινωνική βία»

Μέσω του Β’ Αντιπροέδρου της, κ. Αλέξη Αλεξίου, η Ένωση χαρακτήρισε «άδικο» για την ίδια το μέτρο με το κλείσιμο όλων των γηπέδων της «μεγάλης» κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και ζήτησε να ανοίξει «από αύριο» αν γίνεται η OPAP Arena, αλλά κι όλα τα γήπεδα που πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, μεταξύ των οποίων και η ηλεκτρονική μορφή εισιτηρίων.

Συγκεκριμένα η πλευρά της ΑΕΚ αναφέρει: «Για εμάς νομίζω ότι είναι λίγο άδικο το οριζόντιο μέτρο της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των γηπέδων με κόσμο. Η ΑΕΚ είναι από τώρα έτοιμη να παίξει με κόσμο κανονικά. Εγώ τουλάχιστον τοποθετήθηκα θετικά ως προς τα μέτρα αλλά είπα ότι όποια ομάδα είναι έτοιμη να αρχίσει να παίζει με κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά ο β’ αντιπρόεδρος της Ένωσης, για να προσθέσει:

«Είμαστε έτοιμοι, ακόμα και αύριο αν μας το ζητήσετε, να τα θέσουμε σε εφαρμογή. Όποιο γήπεδο είναι αυτή τη στιγμή έτοιμο μπορεί να ελεγχθεί. Αν ανταποκρίνεται και αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει λόγος τοποθέτησης μηχανημάτων ή τροποποίηση των υπαρχόντων είναι άδικο να μένει κλειστό μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου.

Είναι κάτι που δεν αφορά μόνο την ΑΕΚ αλλά για όποια άλλη ομάδα που είναι έτοιμη. Πρέπει τα γήπεδα που ανταποκρίνονται σε αυτά που ζητά η κυβέρνηση να ανοίξουν και τα παιχνίδια να γίνουν με κόσμο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς