23.3 C
Athens

Ο Μάνταλος απάντησε με «μανταλάκια» στον Ολυμπιακό και πρότεινε 4άδα Ελλήνων διαιτητών στα ντέρμπι

Ο Σταύρος Μάνταλος έκανε λόγο για «πρόοδο των Ελλήνων διαιτητών», σχολίασε με ειρωνικό τρόπο την κριτική που δέχεται από τον Ολυμπιακό και έδωσε μία όχι και τόσο πειστική απάντηση σε ερώτημα για το αν η ΑΕΚ ελέγχει την ΚΕΔ

Το ελληνικό πρωτάθλημα πάει από το κακό στο χειρότερο φέτος, κι αν κάποιος πίστευε πως τα είχε δει όλα πέρυσι, αρκεί να ρίξει μια ματιά στα όσα έγιναν προ τριών εβδομάδων στο Πανθεσσαλικό και στη διαιτησία του αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός, για να καταλάβει ότι όλα στην Ελλάδα είναι ένας «φαύλος κύκλος».

Ο Σταύρος Μάνταλος, Αντιπρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ που μάλιστα αποτέλεσε και πρόεδρό της για ένα διάστημα στο ξεκίνημα της σεζόν πριν την πρόσληψη του άφαντου Φρόιντφελντ, μάλλον ζει σε άλλη χώρα, κάνοντας λόγο για «πρόοδο των Ελλήνων διαιτητών» στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, προτείνοντας μάλιστα την παρουσία τεσσάρων Ελλήνων στα ντέρμπι του β’ γύρου που θα κρίνουν και σε μεγάλο βαθμό τον επόμενο πρωταθλητή, με ξένο μόνο στο VAR.

Ολυμπιακός σε ΕΠΟ: «Είστε ένα με τους εγκληματίες, η συμμορία κανόνισε για τη στημένη διαιτησία στον Βόλο»

Παράλληλα, θέλησε να απαντήσει στην κριτική που δέχεται από τον Ολυμπιακό, αναφέροντας πως τα δημοσιεύματα εναντίον του τον στεναχωρούν γιατί «κάνουν λάθος εκτιμήσεις». Ανάλογη απάντηση έδωσε και στο ερώτημα για το «αν η ΑΕΚ ελέγχει την ΚΕΔ»…

Αναλυτικά τα όσα είπε στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ»:

«Παρατηρούμε μια σταδιακή πρόοδο των Ελλήνων σ’ αυτόν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και αυτό μας δίνει δύναμη για περισσότερη δουλειά στο μέλλον. Στο ερώτημα σας για το αν θα τελειώσει το πρωτάθλημα στην περίπτωση που δεν θα έλθουν ξένοι διαιτητές, όπως είχε γραφτεί στον Τύπο, θα σας πω τούτο. Η αλήθεια είναι πως παρατηρείται μια δυσκολία στην έλευση τον Ιανουάριο ξένων διαιτητών για διάφορους λόγους. Απ’ τους αγώνες των πρωταθλημάτων στις χώρες τους, μέχρι τις διακοπές πολλών, είτε τραυματισμών οπότε θα έλεγα τι θα λέγατε για τετράδα Ελλήνων στο γήπεδο με ξένο στο V.A.R; Νομίζω πως πρέπει να δώσουμε επιτέλους ψήφο εμπιστοσύνης στους Έλληνες», ανέφερε ο Καβαλιώτης παράγοντας της διαιτησίας και πρόσθεσε:

«Ήταν ένας δύσκολος πρώτος γύρος, καθώς υπήρξε η αποχώρηση του κ Μπένετ και η έλευση του κ.Φρόιντφελντ, άρα υπήρξε ένα μεταβατικό στάδιο. Η ΚΕΔ διοργανώνει σεμινάρια ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε το μήνυμα για ενιαία σφυρίγματα. Πλέον με απόφαση της ΕΠΟ μέσω yutube θα συγκεντρώνουμε επίμαχες φάσεις και θα τις αναλύουμε. Το θέμα είναι, πώς ο ρέφερι μέσω εκπαίδευσης να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο και να σφυρίξει σωστά και ενιαία»

Στο ερώτημα αν διοικεί αυτός την ΚΕΔ, όπως υποστηρίζει ο Ολυμπιακός, ο αξιωματούχος της ΚΕΔ απάντησε:

«Τα κλειδιά της διαιτησίας τα είχε ο κ Μπενετ και πλέον ο κ Φρόιτφελντ.Με στενοχωρεί που ο Ολυμπιακός με χει στα ..μανταλάκια των εφημερίδων του ,αλλά κάνει λάθος. Όλες οι άλλες ομάδες βλέπουν την προσπάθεια μας για μια καλή ελληνική διαιτησία. Εγώ λοιπόν είμαι Αντιπρόεδρος και εκπαιδευτής . Τον Πρόεδρο της ΚΕΔ ουσιαστικά τον βοηθώ δίνοντας το κλίμα ,αφού είναι ξένος στη χώρα μας».

Όσον αφορά τη φημολογία πως η διαιτησία ελέγχεται από την ΑΕΚ, είπε ότι:
«Πρέπει να αφήσουμε πίσω τις καφενειακές συζητήσεις στην Ελλάδα, αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Αν ίσχυε αυτό ,μπορείτε να μου πείτε ,γιατί τότε η ΑΕΚ άφησε τέσσερις βαθμούς σε Αγρίνιο και Σέρρες? Μπήκαμε στο δεύτερο γύρο του ανταγωνιστικότερου πρωταθλήματος όλων των εποχών, και αυτό είναι το αληθές, κι όχι η φήμη που αναφέρατε. Ό Έλλην διαιτητής, όπως είπατε παίζει με το πιστόλι στον κρόταφο δηλαδή υπό πίεση. Η πίεση δημιουργεί συνθήκες σκληρότερης δουλειάς κι αυτό κάνουμε στην ΚΕΔ με τους διαιτητές».

Ο Μάνταλος ρωτήθηκε και για τις περίφημες γραμμές οφσάιντ που έχουν προκαλέσει πληθώρα συζητήσεων:

«Όντως υπάρχει συζήτηση. Όμως υπάρχει και η αλήθεια πως κανένα ξένο χέρι δεν βάζει τις περίφημες γραμμές. Όλα γίνονται βάσει πρωτοκόλλου. Τα υπόλοιπα είναι για να λέγονται».

Τέλος απηύθυνε έκκληση προς όλους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αφήστε μας να δουλέψουμε και κρίνετε μας αυστηρά. Αλλά παρακαλώ αφήστε μας σε ένα σωστό εργασιακό περιβάλλον κι όχι τοξικό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς