24 C
Athens

Οι απαγορεύσεις στον ρουχισμό που ζητάει η ΕΛΑΣ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Η καταπολέμηση της οπαδικής βίας και τα μέτρα για να επιτευχθεί είναι ένα θέμα που τις τελευταίες μέρες έχει μπει πολύ ψηλά στην ατζέντη της κυβέρνησης, με την απόφαση για κλείσιμο όλων των γηπέδων της Super League να φέρνει μια σειρά από νέα μέτρα, πρωτόγνωρα για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το πιο σημαντικό από αυτά είναι η είσοδος πλέον στα γήπεδα μέσω εφαρμογής στο κινητό σε έναν ξεκάθαρο στόχο ταυτοποίησης των φιλάθλων και… ψηφιακού μπλόκου στους χούλιγκανς.

Από εκεί και πέρα η ΕΛΑΣ φέρεται να έχει ζητήσει την άμεση χρήση των καμερών ασφαλείας σε κάθε ζώνη ελέγχου των γηπέδων, ενώ έχει προτείνει και την απαγόρευση συγκεκριμένων αξεσουάρ, όπως το σκουφί και το full-face.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι αξιωματικοί επιθυμούν οι φίλαθλοι κατά τη διάρκεια του ελέγχου των εισιτηρίων να μην φορούν, καπέλα, περιλαίμια, μάσκες, σκούφους, κασκόλ ή άλλα αξεσουάρ που κρύβουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ώστε να είναι ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά τους.

Μάλιστα, όλα αυτά συμπεριλήφθηκαν στην συζήτηση που αφορούσε τα τεχνικά ζητήματα της ηλεκτρονικής εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων και της ταυτοποίησης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς