19.6 C
Athens

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 2-2: Έμφραγμα στο 94′ για την Ένωση, ο Θυμιάνης κράτησε όρθια τα Λιοντάρια παρά το αριθμητικό μειονέκτημα

Ο Αθανασιάδης έκανε νέο τραγικό λάθος και ο Πανσερραϊκός που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 64', πήρε χρυσό βαθμό στο 94' απέναντι στην ΑΕΚ με ήρωα τον Θυμιάνη

Δεν πήρε το προ ημερών μάθημά της στο Αγρίνιο. Ανηφόρισε στις Σέρρες, δημιούργησε όλες τις προϋποθέσεις για να φύγει με το διπλό απέναντι στον Πανσερραϊκό που κοίταξε να παίξει πιο ανοιχτά αυτή τη φορά αλλά τελικά η ΑΕΚ έφυγε μόνο με τον βαθμό (2-2) και παρότι αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω από το 64′ λόγω της αποβολής του Μπέργκστρεμ.

Οι Σερραίοι όπως και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έκοψαν ξανά δύο βαθμούς (τέσσερις συνολικά) απέναντι στην Ένωση που δεν πήρε το μάθημά της κόντρα στον Παναιτωλικό και την έπαθε με παρόμοιο αλλά και πιο οδυνηρό τρόπο για να κλείσει το 2023 με πολύ εφιαλτικό τρόπο.

Ο Αθανασιάδης έκανε το τραγικό λάθος που στοίχισε στην Ένωση, με τον Θυμιάνη να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης αλλά και το δεύτερό του στο ματς και συνολικά στη Super League!

Το ματς έμοιαζε να αποτελεί συνέχεια με αυτό απέναντι στον Παναιτωλικό: η ΑΕΚ μπήκε με την ίδια ορμή κι αφού δημιούργησε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Λιβάι Γκαρσία προηγήθηκε στο 16′: ο Τσούμπερ έπιασε το σουτ, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Ρότα με το στήθος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ελβετός που ουσιαστικά ξεκίνησε τη φάση του γκολ είδε το επόμενο σουτ που επιχείρησε να περνά πάνω από την εστία του Κατσίκα, με τον Πανσερραϊκό να απαντά άμεσα στις ευκαιρίες στο 26′.

Ο Άλεξιτς έπιασε το σουτ από καλή θέση αλλά ο Αθανασιάδης απομάκρυνε ενώ στο 38′ από το γέμισμα του Μούργου από τα δεξιά ο Θυμιάνης πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας και έκανε το 1-1.

Το γκολ της ισοφάρισης αφύπνισε την ΑΕΚ που έφτασε στο 1-2 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με ένα ωραίο και ομαδικό γκολ που έφερε τον Τσούμπερ σε καλή θέση να τροφοδοτεί κάθετα τον Λιβάι Γκαρσία κι αυτός να σκοράρει από κοντά για να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Κάποια μακρινά σουτ δεν είχαν τύχη για τους παίκτες του Πανσερραϊκού που έμειναν με δέκα λόγω της αποβολής του Μπέργκστρεμ στο 64′. Ο Σουηδός ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Τσούμπερ που έφευγε τετ α τετ και εκεί έμοιαζαν να τελειώνουν όλα.

Τα λεπτά κυλούσαν, οι Σερραίοι δεν απειλούσαν αλλά και η Ένωση αποφάσισε μετά το 80′ να επιτεθεί με Ζίνι και Λιβάι Γκαρσία που είχαν κάποιες καλές τελικές αλλά πότε ο Κατσίκας και πότε το δοκάρι στο σουτ του Ανγκολέζου στο 92′ δεν επέτρεψαν στο συγκρότημα του Ματίας Αλμέιδα να βρει το τρίτο γκολ.

Ο Πάμπλο Γκαρσία ζήτησε από τους παίκτες του να προωθηθούν και να τα δώσουν όλα για ένα γκολ. Στο 90+3′ το σουτ του Τομάς κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι αλλά τίποτα δεν είχε τελειώσει αφού ένα λεπτό αργότερα ο Αθανασιάδης έκανε άστοχη έξοδο στη σέντρα του τελευταίου και έχασε τον Γκοτζαμανίδη (προσπάθησε να του κάνει και πέναλτι) με τον Θυμιάνη να μπαίνει στη φάση και να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 2-2.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΑΕΚ 2-2

Σκόρερ: 39′, 90+4′ Θυμιάνης / 16′ Ρότα, 45′ Λιβάι Γκαρσία

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Σερρών

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Κόκκινη: 64′ Μπέργκστρεμ

Κίτρινες: Μορέιρα, Ντανκερλούι, Θυμιάνης, Σοφιανός, Ουεντραόγκο / Γαλανόπουλος, Μουκουντί, Τσούμπερ, Μάνταλος

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Θυμιάνης, Μπέργκστρεμ, Ντανκερλούι, Δεληγιαννίδης, Μορέιρα (80′ Οικονόμου), Ουεντραόγκο, Σοφιανός (58′ Τομάς), Μούργος (81′ Μπαΐροβιτς), Χατζηστραβός (66′ Γκοτζαμανίδης), Άλεξιτς.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί (78′ Μήτογλου), Χατζισαφί, Γαλανόπουλος (60′ Μάνταλος), Γιόνσον (46′ Σιμάνσκι), Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ (78′ Ζίνι), Γκαρσία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς