17.7 C
Athens

Η Εuropean Super League δικαιώθηκε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και φέρνει τα πάνω-κάτω στο ποδόσφαιρο!

Συναγερμός για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει σημάνει μετά τη δικαστική δικαίωση της ESL σε βάρος των FIFA/UEFA: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στρώνει το έδαφος στη νέα «Λίγκα των ισχυρών» που έρχεται για να αλλάξει τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions League), έτσι όπως τις είχαμε συνηθίσει

Η European Super League βγήκε θριαμβεύτρια κι όχι απλά νικήτρια από τη δικαστική της διαμάχη με FIFA/UEFA και πλέον, μετά τη δικαίωσή της στο Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, έχει τη δυνατότητα να βάλει μπρος το σχέδιο για μία νέα δική της Λίγκα, αυτή των ισχυρών του ευρωπαϊκού -κι όχι μόνο- ποδοσφαίρου, που αναμένεται να επιφέρει τεράστιες αλλαγές στο ποδόσφαιρο του σήμερα, έτσι όπως το είχαμε συνηθίσει.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, γίνεται αποδεκτή η προσφυγή της ESL ενάντια στο μονοπώλιο των FIFA/UEFA. Τι σημαίνει αυτό με λίγα λόγια: ότι πλέον οι ομάδες έχουν το έννομο δικαίωμα να ενταχθούν σε όποια Λίγκα επιθυμούν πριν αυτών υπό την αιγίδα των FIFA/UEFA, που μέχρι τώρα είχαν όλα τα δικαιώματα.

Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μίλαν, Γιουβέντους και μερικοί ακόμα «μεγάλοι» που πρωτοστάτησαν πριν δύο χρόνια κατά των FIFA/UEFA θα μπορούν πλέον σε συνδυασμό με την ηγεσία της ESL να δημιουργήσουν τη δική τους διοργάνωση, δίχως να φοβούνται κάποια εξοντωτική τιμωρία ή… εξορία από πλευράς της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα το πράξουν κιόλας, αφού είναι κοντινές οι μνήμες του αποτυχημένου «πραξικοπήματός» τους κατά των FIFA/UEFA πίσω στο 2021, όταν οι σαφέστατες αντιρρήσεις της πλειοψηφίας των φιλάθλων τους έκαναν να εγκαταλείψουν πρόωρα την ιδέα της European Super League.

Στο σήμερα, έχουν πλέον μαζί τους το γράμμα του νόμου κι όλα δείχνουν ότι θα γίνει μία νέα προσπάθεια για να προχωρήσει αυτή τη φορά το εγχείρημά τους, δίχως πάντως να έχει ξεκαθαριστεί ακόμα το ποιες ομάδες θα θελήσουν να αφήσουν τα «συνηθισμένα» για να πάνε στο… άγνωστο, που πάντα εξιτάρει αλλά κρύβει και πολλούς κινδύνους. Αναμένουμε…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς