17.1 C
Athens

Ολυμπιακός: Οι απουσίες που αλλάζουν το βασικό πλάνο του Καρβαλιάλ και το «πρέπει» της νίκης στο Περιστέρι

Το εναλλακτικό πλάνο νίκης που έχει καταστρώσει ο Πορτογάλος τεχνικός ελέω των σημαντικών απουσιών και το ερυθρόλευκο σερί που θέλει να «χτίσει» μέσα σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες εκτός των «μεγάλων»

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα του Ατρομήτου (21/12, 20:30) στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής της Super League και τελευταίας για το 2023.

Οι Ερυθρόλευκοι προέρχονται από δύο σημαντικές νίκες στα πρώτα ματς με τον Κάρλος Καρβαλιάλ στον πάγκο τους και θέλουν να κάνουν το «3/3» στο Περιστέρι για να κλείσουν με θετικό πρόσημο μία σειρά αγώνων που θα τους έχει εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή συνέχεια και το κυνήγι της κορυφής στο πρωτάθλημα, αφού ακόμα κι αν νικήσει ο ΠΑΟΚ στην Κηφισιά, οι Ερυθρόλευκοι θα είναι ισόβαθμοι με τον Παναθηναϊκό και στο -1 από τον Δικέφαλο του Βορρά, με στόχο την ολική αντεπίθεση από τον Γενάρη και μετά.

Σε αυτή του την δύσκολη αποστολή, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει μαζί του τρία από τα πιο σημαντικά και βασικά στελέχη του ρόστερ. Ο λόγος για τους Κώστα Φορτούνη (τιμωρημένος), Μαντί Καμαρά (τού δόθηκε ειδική άδεια για να ταξιδέψει στη Γουϊνέα) και Γιουσέφ Ελ Αραμπί, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Κι αν ο τρίτος αναμενόταν να μείνει στον πάγκο, οι άλλοι δύο δεδομένα θα ξεκινούσαν βασικοί -όπως και στις Σέρρες- με το βασικό πλάνο του Καρβαλιάλ να διαφοροποιείται ελέω των συνθηκών.

Πώς θα γίνει αυτό; Με τον Πεπ Μπιέλ στο αρχικό σχήμα σε ρόλο αντί-Φορτούνη στο ένα άκρο της επίθεσης, τον Ποντένσε σταθερά στο άλλο και τον Μασούρα να κινείται πίσω από τον Ελ Κααμπί.

Από εκεί και πέρα, στα χαφ, ο Αλεξανδρόπουλος είναι αυτός που έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει τη θέση του Μαντί Καμαρά, με τον Έσε να μην βγαίνει από την ενδεκάδα.

Στην άμυνα, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, αφού κι εκεί οι Ερυθρόλευκοι έχουν σημαντικές απουσίες και κενά. Ρέτσος και Μπιανκόν θα συνθέσουν, όπως όλα δείχνουν, το δίδυμο στα στόπερ με τους Ροντινέι και Ορτέγκα στα δύο άκρα. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται και πάλι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

Το ματς στο άδειο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου θα ξεκινήσει στις 20:30, με διαιτητή τον Σπύρο Ζαμπαλά, που μαζί με τον Διαμαντόπουλο τα έκαναν όλα λάθος ή όλα υπέρ του Παναθηναϊκού στο ματς των Πρασίνων με τον Ατρόμητο προ λίγων ημερών, ενώ στο VAR θα είναι ένα βασικό όπλο της «εξυγίανσης», ο χιλιοτραγουδισμένος Γιάννης Παπαδόπουλος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς