20.9 C
Athens

Βόλος – Παναθηναϊκός 0-3: Απρόσμενος ήρωας των Πράσινων ο παροπλισμένος Γερεμέγεφ

Οι Πράσινοι ήταν εγκλωβισμένοι για περισσότερα από 60' στο Πανθεσσαλικό ωστόσο η χρυσή αλλαγή του «παροπλισμένου» Γερεμέγεφ χάρισε τους τρεις βαθμούς στον Παναθηναϊκό που επέστρεψε στις νίκες μετά τις 3/12

Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ τους τελευταίους 2,5 μήνες βρέθηκε μεταξύ πάγκου και εξέδρας στον Παναθηναϊκό για άγνωστους λόγους. Ο Σουηδός είχε αγωνιστεί 9′ στις 2 Οκτωβρίου κόντρα στον ΠΑΟΚ και στο ντεμπούτο του με το τριφύλλι είχε δώσει τον βαθμό με το γκολ του στα χασομέρια, ενώ μια εβδομάδα αργότερα είχε μπει πάλι ως αλλαγή για 22′ στο ματς με τον Ατρόμητο και είχε σκοράρει στην ευρεία νίκη με 5-0.

Έκτοτε, ο Σουηδός ήταν εξαφανισμένος. Να όμως που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον χρειάστηκε κι εκείνος έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην επικράτηση των Πράσινων στον Βόλο με 0-3 χάρη στα δύο γκολ που πέτυχε μετά την είσοδό του στο αγώνα (62′).

Οι Πράσινοι ήταν νευρικοί, αγχωμένοι και εγκλωβισμένοι κόντρα στους καλά προετοιμασμένους (και μέχρι απόψε αήττητους επί Άνχελ Λόπεθ) Θεσσαλούς αλλά πήραν ένα τρίποντο-βάλσαμο για την πρώτη νίκη μετά τις 3 Δεκεμβρίου και την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα μετά τις ήττες από Μακάμπι Χάιφα και Ατρόμητο, για να ανέβουν έστω και προσωρινά στην κορυφή.

Δεν υπήρχε κίνηση από εξτρέμ, ούτε πλάτος αλλά μονάχα… συμφόρηση στη μεσαία γραμμή. Οι Βολιώτες έβγαιναν πρώτοι στις μονομαχίες και με την ενέργεια που έβγαλαν κράτησαν μακριά από την εστία του Κόστιτς τους Πράσινους που για μια ώρα στον αγώνα είχαν ελάχιστες καλές στιγμές.

Οι μεγαλύτερες καταγράφηκαν στο 15′ με το σουτ του Μλαντένοβιτς που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Κόστιτς και στο 31′ με το σουτ του Ιωαννίδη να φεύγει πάνω από την εστία του Σέρβου.

Το πρόβλημα γινόταν εντονότερο και η δυσκοιλιότητα στη δημιουργία ήταν προφανής. Η αλλαγή του Μαντσίνι και η είσοδος του Γερεμέγεφ αποτέλεσε το κλειδί στο 62′.

Από βαθιά μπαλιά του Ιωαννίδη, ο Σουηδός κέρδισε τη μάχη με τον Γκλάβτσιτς και στο 64′ σκόραρε αφού έκανε πρώτα ωραία ενέργεια με το αριστερό για να ακολουθήσει η εκτέλεση με το δεξί.

 

Δύο λεπτά αργότερα, το ματς τελείωσε μια και καλή. Από εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ από τα δεξιά, ο Αράο πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και έκανε το 0-2.

 

Οι Θεσσαλοί θα θυμούνται μονάχα το σουτ στην κίνηση του Γκαρσία στο δεύτερο μέρος, με τον Παναθηναϊκό να ξεκλειδώνει και να βρίσκει με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Γερεμέγεφ (ένα ωραίο γυριστό με την μπάλα να κοντράρει και να κρεμάει τον Κόστιτς) το 0-3 που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

 

ΒΟΛΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-3

Σκόρερ: 64′, 72′ Γερεμέγεφ, 66′ Αράο

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

Διαιτητής: Βεργέτης

Κίτρινες: Γκλάβτσιτς / Μπερνάρ, Βιλένα

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σιέλης (68′ Κορνέτ), Μύγας (67′ Κίτσος), Άλχο, Τσοκάνης (63′ Μεταξάς), Γκλάβτσιτς, Κόμπα (67′ Ντέλετιτς), Γκαρσία, Μωραΐτης (74′ Μπερτόγλιο)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Σένκεφελντ (82′ Γεντβάι), Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Αράο, Ρούμπεν (61′ Ζέκα), Μπερνάρ (73′ Κλεϊνχέισλερ), Μαντσίνι (62′ Γερεμέγεφ), Παλάσιος, Βιλένα (82′ Τσοκάι), Ιωαννίδης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς