24.3 C
Athens

Πέρασε άνετα από το «Ντα Λουζ» η Μπάγερν Μονάχου

Η Μπάγερν Μονάχου νίκησε 2-0 την Μπενφίκα πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο

Με το «δεξί» ξεκίνησε τις υποχρεώσεις στον πέμπτο όμιλο του Champions League η Μπάγερν Μονάχου που επικράτησε της Μπενφίκα με 2-0 στο «Ντα Λουζ». Οι ποδοσφαιριστές του Νίκο Κόβατς είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και θα μπορούσαν να σημειώσουν μεγαλύτερο σκορ.

Η Μπάγερν Μονάχου άνοιξε το σκορ στο 10’ όταν ο Ριμπερί «βρήκε» τον Λεβαντόφσκι κι αυτός έστειλε με σουτ τη μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.

Οι «Αετοί» της Λισαβόνας αντέδρασαν και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 28’ με το σουτ του Σάλβιο που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Νόιερ. Οι Βαυαροί λίγο έλειψε να πετύχουν δεύτερο γκολ στο 40’ όταν ο Βλαχοδήμος πραγματοποίησε πολύ καλή απόκρουση σε μακρινό σουτ του Ρόμπεν.

Στο 54’ οι Βαυαροί διπλασίασαν τα τέρματα τους όταν ο Χάμες Ροντρίγκες συνδυάστηκε με τον Σάντσες κι αυτός σκόραρε με πλασέ εις βάρος της πρώην ομάδας του. Από κει και πέρα η Μπενφίκα το μόνο που κατάφερε ήταν να «απειλήσει» στο 60’ με την κεφαλιά του Ντίας που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Νόιερ.

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλδο, Φέισα, Φερνάντες (75’ Ζίφκοβιτς), Σάλβιο (62’ Γκάμπριελ), Τσέρβι, Πίτσι (63’ Σίλβα), Σεφέροβιτς
Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Κίμιχ, Ριμπερί (62’ Γκνάμπρι), Μαρτίνεθ (88’ Μίλερ), Ρόμπεν, Χάμες Ροντρίγκες (79’ Γκορέτσκα), Σάντσες , Λεβαντόφσκι

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

  1. Άγιαξ 3 (3-0)
  2. Μπάγερν Μονάχου 3 (2-0)
  3. Μπενφίκα 0 (0-2)
  4. ΑΕΚ 0 (0-3)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς