23.3 C
Athens

Το σχέδιο Βρούτση για τους συνδέσμους οπαδών με πολιτιστικές εκδηλώσεις και κοινές συναντήσεις

Αυτό είναι το - όχι και τόσο εφικτό - σχέδιο Βρούτση για να δοθεί τέλος στα οπαδικά επεισόδια: Οι κοινές συναντήσεις των συνδέσμων οπαδών μέσω ΔΣ, ο προγραμματισμός πολιτιστικών εκδηλώσεων και το ευρωπαϊκό πρότυπο

Η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, αργά αντανακλαστικά και εξοντωτικές τιμωρίες να καταπολεμήσει το φαινόμενο της οπαδικής βίας, ωστόσο για την ώρα μένει στα λόγια και τις μακροπρόθεσμες υποσχέσεις, κάποιες εκ των οποίων δεν συνάδουν τόσο με την πραγματικότητα, αν αναλογιστεί κανείς ανάλογες ενέργειες στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο Κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε το «ψηφιακό μπλόκο» στους χούλιγκανς: «Να ξαναγίνουν τα γήπεδα χώροι αθλητικής άμιλλας»

Ανάμεσα στα σκληρά νέα μέτρα που είναι έτοιμη να πάρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την πάταξη της βίας στα γήπεδα είναι και η ειδική διαχείριση των συνδέσμων οπαδών, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, να τονίζει πως πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή ένα ειδικό νέο πλάνο, ώστε να σταματήσουν τα επεισόδια εντός γηπέδων και τα ραντεβού θανάτου εκτός αυτών και να εφαρμοστεί ένα ευρωπαϊκό επίπεδο συνύπαρξης των οπαδών μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων και κοινών συναντήσεων!

Συγκεκριμένα είπε: «Ακούστε τι θα φέρουμε στις λέσχες. Θα γίνονται πολιτιστικές δραστηριότητες, δραστηριότητες που προάγουν το φίλαθλο πνεύμα και εκδρομές στο εξωτερικό και κοινωνικό έργο. Θα εκλέγονται διοικητικά συμβούλια.

Άρα οι λέσχες θα έχουν εκπροσώπους. Αυτοί οι εκπρόσωποι θα κάθονται στο τραπέζι με τον Υπουργό Αθλητισμού. Θα δείτε τον σύνδεσμο της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και του Άρη να κάθονται στο τραπέζι μαζί μου και να συζητάμε.

Θα βγάζουν ανακοινώσεις εναντίον της βίας, θα παίρνουν πρωτοβουλίες εναντίον της βίας, θα βγάζουν ανακοινώσεις για την προάσπιση του αθλήματος. Επίσης, θα έχουν εκπροσώπηση και σε επίπεδο Ευρώπης».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς