17.5 C
Athens

Λιγκ Καπ: Πήρε την πρόκριση στα χαρτιά ο Παναθηναϊκός, τιμωρία-σκάνδαλο στον Ολυμπιακό

«Εξοντωτική» τιμωρία στον Ολυμπιακό για τα επεισόδια εκτός και σε απόσταση από το κλειστό του Ρέντη, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει το ματς και την πρόκριση στους «4» του Λιγκ Καπ στα χαρτιά - Τρεις αγωνιστικές και πρόστιμο 20.000 ευρώ στο ερυθρόλευκο ΤΑΑ

Με απώλεια του αγώνα στα χαρτιά (0-3 σετ), πρόστιμο 20.000 ευρώ και τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια αρκετά μέτρα μακριά από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη που οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό για τους «8» του Λιγκ Καπ.

Πλέον ο Ολυμπιακός αναμένεται να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία δημιουργεί δεδικασμένο όσον αφορά στα επεισόδια που θα διεξάγονται εκτός γηπέδου. H δικαστής έλαβε την απόφαση στηριζόμενος στις εκθέσεις της Αστυνομίας και όχι σε αυτές του Κομισαρίου του αγώνα και των διαιτητών, οι οποίοι δεν έκαναν λόγο για ευθύνη του Ολυμπιακού στα επεισόδια που δεν έγιναν εντός του κλειστού.

 

Η αναμέτρηση διεκόπη αρχικά προσωρινά και στη συνέχεια οριστικά λόγω της εκτεταμένης χρήσης δακρυγόνων που προκάλεσε αποπνικτική ατμόσφαιρα στο κλειστό.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα οι Ερυθρόλευκοι θα δώσουν χωρίς κόσμο τα παιχνίδια με Πήγασο Πολίχνης, Κηφισιά και Φοίνικα Σύρου, εφόσον δεν μεσολαβήσει κάποιος εντός έδρας ματς στο Κύπελλο.

 

Η απόφαση:

«Το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ…

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τις διατάξεις των άρθρων 1, 10, 13, 14, 17, παρ. 1, 39, 49 και 50 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π., σε συνδυασμό με τα άρθρα 9.2 της προκήρυξης Volley League 2023-24, 1, 5 Πειθαρχικού Δικαίου ΕΟΠΕ, 11 παρ. 5 και 6 της Ειδικής προκήρυξης League Cup 2023-24 και ύστερα από του ισχυρισμούς του εγκαλούμενου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.» στις 15 Δεκεμβρίου 2023 και τα όσα αναφέρονται στα σχετικά έγγραφα του αγώνα Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Παναθηναϊκός Α.Ο. για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς στο γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη

επιβάλλει:

Στο Τ.Α.Α. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. την ποινή του μηδενισμού της ομάδας και κατακύρωση του αγώνα με σκορ 3-0 επί της αντίπαλης ομάδας, την στέρηση του δικαιώματος της ομάδας να αγωνίζεται με την παρουσία φιλάθλων για 3 αγωνιστικές ημέρες και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 20.000 Ευρώ.

Μαρούσι 19 Δεκεμβρίου 2023

Η Πρόεδρος του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΠ»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς