17.2 C
Athens

Φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο η πρόταση της εισαγγελίας για τον Ατάλ

Ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή και πρόστιμο 45.000 ευρώ για τον παίκτη της Νις, Γιουσέφ Ατάλ, πρότεινε η εισαγγελία.

Ο Ατάλ πέρασε από δίκη χθες (18/12) καθώς κατηγορείται για πρόκληση φυλετικού μίσους μετά από βίντεο που δημοσίευσε στα social media που καλούσε σε «μαύρη μέρα για τους Εβραίους». Ο ίδιος βέβαια υποστήριξε από την αρχή πως δεν το είχε δει όλο και είναι κάτι στο οποίο επιμένει μέχρι και σήμερα.

«Πρόκειται για σοβαρά γεγονότα, τα οποία δεν πρέπει να υποτιμώνται. Το να μοιράζεσαι ένα βίντεο σημαίνει να λαμβάνεις τα εύσημα των σχολίων και να τους δίνεις προβολή», επεσήμανε η αναπληρώτρια εισαγγελέας Μέγκι Χουτιά, ενώ ο 27χρονος Ατάλ, υποστήριξε στην απολογία του: «Νόμιζα ότι υπήρχε ένα μήνυμα ειρήνης για τους ανθρώπους που υπέφεραν σε αυτόν τον πόλεμο».

«Έστειλε ένα μήνυμα υποστήριξης στους Παλαιστίνιους στην Γάζα. Για αυτόν, αυτή είναι η ειρήνη και δεν είναι ο μόνος», σχολίασε παράλληλα ο δικηγόρος του, Αντουάν Βέϊ.

«Σε καμία περίπτωση, κατά τη διάρκεια αυτών των 35 δευτερολέπτων, δεν τίθεται θέμα ειρήνης», απάντησε η κα Χούτια, πιστεύοντας ότι η ποινή φυλάκισης με αναστολή θα μπορούσε να είναι «μια προειδοποιητική ποινή» που θα ενθάρρυνε τον παίκτη να σκεφτεί πριν δημοσιοποιήσει κάτι στο μέλλον.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς