18.2 C
Athens

Σπόρτινγκ – Πόρτο 2-0: Τα Λιοντάρια πήραν άνετα το ντέρμπι και εδραιώθηκαν στην κορυφή (vid)

Η Σπόρτινγκ ήταν ανώτερη και πανηγύρισε σπουδαία νίκη στο ντέρμπι με την Πόρτο στη Λισαβόνα για να φτάσει με το 2-0 στην κορυφή με 34 βαθμούς και να αφήσει στο -1 την Μπενφίκα και στο -3 τους Δράκους.

Ο φορμαρισμένος Γιόκερες άνοιξε το σκορ με φοβερό σουτ στο 11′, με την Πόρτο να δέχεται κύματα επιθέσεων και να δυσκολεύεται να περιορίσει τον Σουηδό που έφτασε σε δεύτερο γκολ με καρφωτή κεφαλιά στο 45′ αλλά το γκολ δεν μέτρησε.

 

Ο Πέπε αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 51′ λόγω γροθιάς που έριξε σε αντίπαλο και στο 60′ ο Γκονσάλβες κλείδωσε το τρίποντο για τα Λιοντάρια που έκαναν μια αψεγάδιαστη εμφάνιστη σε άμυνα και επίθεση.

 

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ (Ρούμπεν Αμορίμ): Αδάν, Κουαρέσμα (61′ Νούνο Σάντος), Ντιομαντέ, Ινάσιο, Καταμό (75′ Εσγκάιο), Χιούλμαντ, Μορίτα (84′ Μπραγκάνσα), Ρέις, Έντουαρντς (75′ Παουλίνιο), Γιόκερες, Γκονσάλβες (84′ Τρινκάο)

ΠΟΡΤΟ (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κόστα, Ζοάο Μάριο (74′ Φ. Κονσεϊσάο), Πέπε, Πέδρο, Ζαϊντού (74′ Καρντόσο), Πεπέ, Εουστάκιο, Βαρέλα, Γκαλένο, Ταρεμί, Εβανίλσον (84′ Φραν Ναβάρο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς