22.8 C
Athens

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 2-2: Απώλεια-σοκ σε… τελειωμένο ματς! (vid)

Η ΑΕΚ προηγήθηκε 0-2 στο 14' και εκεί που όλα έδειχναν περίπατο στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός αντέδρασε, έφτασε στην ισοφάριση στο 65' και στη συνέχεια κράτησε με πολύ μεγάλη ευκολία τον βαθμό της ισοπαλίας

Φιάσκο μεγάλων διαστάσεων για την ΑΕΚ στο Αγρίνιο και δεύτερη γκέλα εκτός έδρας στα τελευταία τρία παιχνίδια πρωταθλήματος. Παρά τις επτά απουσίες της, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα προηγήθηκε με 0-2 στα πρώτα 14′ απέναντι στον προτελευταίο Παναιτωλικό αλλά χαλάρωσε επικίνδυνα, αντιμετώπισε με υπεροψία την αναμέτρηση και οι Αγρινιώτες το πίστεψαν και πήραν χρυσό βαθμό (2-2).

Η ανεβασμένη ομάδα του Γιάννη Πετράκη είχε εξαιρετική παρουσία στον αγωνιστικό χώρο μετά τα πρώτα 30′ και παρά τις δύο κομβικές απουσίες στη μεσαία της γραμμή. Κόντρα στους Κιτρινόμαυρους δεν ήταν εύκολο να επιστρέψει όμως το κατάφερε για να αποσπάσει έναν ηρωικό βαθμό στη μάχη που δίνει για την παραμονή, με την Ένωση να πετά ξανά βαθμούς εκτός έδρας (είχε αφήσει και στην Καισαριανή με την Κηφισιά).

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 0-2 στα πρώτα 14′. Το 0-1 έγινε στα 92″ και στην πρώτη της τελική προσπάθεια.

Ο Σιντιμπέ σέντραρε από τα δεξιά με βάθος, η άμυνα της ομάδας του Γιάννη Πετράκη απομάκρυνε σε πρώτο χρόνο αλλά η μπάλα έφτασε στον Λιβάι Γκαρσία στο δεύτερο δοκάρι κι εκείνος με μονοκόμματο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο για το 0-1.

 

Στο 14ο λεπτό και με την πίεση στα καρέ των γηπεδούχων να έχει αυξηθεί, ο Ελίασον έπιασε ένα φοβερό σουτ με φάλτσο κι έστειλε την μπάλα στο δεξί παράθυρο του Καπίνο για το 0-2.

 

Ο Παναιτωλικός αναπτέρωσε το ηθικό του στο 35ο λεπτό, όταν ο Μανούχος υπέδειξε πέναλτι στην κλωτσιά του Μουκουντί στον Μλάντεν.

Ο Ζοάο Πέδρο έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και με μια α λα πανένκα εκτέλεση – η μπάλα βρήκε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στο κέντρο της εστίας του Αθανασιάδη.

 

Οι Αγρινιώτες υπήρξαν τυχεροί σε τρεις περιπτώσεις στο πρώτο μέρος με τις άστοχες προσπάθειες του Γκατσίνοβιτς, ενώ ο Σέρβος χαφ συνέχισε να απειλεί και στο δεύτερο μέρος ειδικά ως το 60′.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη πίστεψε στο θετικό αποτέλεσμα κυρίως όσο έβλεπε πως και από τις στημένες φάσεις γινόταν επικίνδυνη.

Στο 65ο λεπτό, από το γύρισμα του Λιάβα από τα δεξιά, ο Πέδρο έπιασε το σουτ, ο Σιμάνσκι δεν απομάκρυνε σωστά και ο Μπαλντασάρα ήρθε με φόρα και με έναν κεραυνό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 2-2 με το πρώτο του γκολ με την ομάδα του Αγρινίου.

 

Η Ένωση – που έχασε στο 68′ με τραυματισμό και τον Σιντιμπέ – ξύπνησε μετά το 70′ και πολιόρκησε με ό,τι δυνάμεις είχε την εστία του Καπίνο.

Το… ντεπόζιτο όμως ήταν αρκετά άδειο και φάνηκε στην ποιότητα των τελικών των Γκατσίνοβιτς και Βίντα, με τον Κροάτη στόπερ και την ομάδα του να «φωνάζουν» για πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα ωστόσο Μανούχος και VAR έκριναν πως δεν υπάρχει κάνει και αμέσως ο πρώτος σφύριξε τη λήξη που φέρνει την ΑΕΚ ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό και στο -1 από την πρωτοπόρο ΠΑΟΚ αλλά και τον Παναιτωλικό στους 10 και στο +2 από τον ουραγό ΠΑΣ τον οποίο θα αντιμετωπίσει μεσοβδόμαδα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΕΚ 2-2

Σκόρερ: 37′ πεν. Ζοάο Πέδρο, 65′ Μπαλντασάρα / 2′ Λιβάι Γκαρσία, 14′ Ελίασον

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Αγρινίου

Διαιτητής: Μανούχος

Κίτρινες: Φ. Ντουάρτε, Μπ. Ντουάρτε, Οικονόμου, Τορεχόν, Καρέλης / –

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Οικονόμου, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας, Μπαλντασάρα, Χατζηθεοδωρίδης (82′ Μπελεβώνης), Χουάνπι (64′ Καρέλης), Ζοάο Πέδρο (90′ Τσιγγάρας), Φ. Ντουάρτε

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (68′ λ. τρ. Ρότα), Βίντα, Μουκουντί (86′ Μήτογλου), Μοχαμάντι (87′ Φαν Βέερτ), Σιμάνσκι (68′ Γιόνσον), Ελίασον, Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Ζίνι (68′ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς