23.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Το πλάνο Καρβαλιάλ για τη νίκη στις Σέρρες και το ηχηρό μήνυμα σε Σολμπάκεν

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ οδηγείται σε λύση ανάγκης για τα στόπερ του Ολυμπιακού στο αποψινό ματς με τον Πανσερραϊκό, τη στιγμή που «έδειξε» πολλά για το μέλλον του Σολμπάκεν στον Πειραιά με την απόφασή του να τον αφήσει εκτός αποστολής

Ο Ολυμπιακός, με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Μπάτσκα Τόπολα που τού έδωσε το εισιτήριο για τα playoffs της φάσης των «16» του Conference League, δοκιμάζεται το απόγευμα της Δευτέρας (18/12, 18:00) στην έδρα του Πανσερραϊκού, με φόντο τη νίκη που θα τον φέρει μία ανάσα από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να εκμεταλλευτούν το καλό μομέντουμ αλλά και τη νέα ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ατρόμητο για να μείνουν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, ενόψει και της δύσκολης δοκιμασίας που τους περιμένει στο Περιστέρι την ερχόμενη Πέμπτη (21/12) στην τελευταία αγωνιστική της Super League πριν την διακοπή των Χριστουγέννων.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έχει σχηματίσει ήδη ένα σχήμα στο μυαλό του για το παιχνίδι απέναντι στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, διατηρώντας την φορμαρισμένη μεσοεπιθετική του σύνθεση, με τους Μαντί Καμαρά και Έσε στον χώρο της μεσαίας γραμμής και τους Φορτούνη Ποντένσε στα άκρα, με τον Μασούρα να κινείται πίσω από τον προωθημένο Ελ Κααμπί. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Πεπ Μπιέλ.

Καρβαλιάλ: Να δείξουμε ότι υπάρχει πρόοδος, έχω βάλει μικρές πινελιές ως τώρα

Τώρα, στην άμυνα, που εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, ο Πορτογάλος τεχνικός ελλείψει του τιμωρημένου Ρέτσου κι έχοντας εκτός επιλογών τους Φρέιρε και Πορόσο, οδηγείται στη μοναδική διαθέσιμη λύση του Μπιανκόν, που θα συνθέσει δίδυμο με τον Ντόη στα στόπερ. Ο Ροντινέι θα κινείται στο δεξί άκρο και ο Ορτέγκα στο αριστερό.

Πάντως, από την αποστολή που ταξίδεψε στις Σέρρες βγήκε και μία είδηση. Διαπίστωση περισσότερο, αφού ό,τι ίσχυε επί εποχής Ντιέγκο Μαρτίνεθ για τον Όλα Σολμπάκεν φαίνεται να ισχύει και με τον διάδοχό του στον ερυθρόλευκο πάγκο. Ο Νορβηγός άσος έμεινε εκτός από ένα ματς στο οποίο θα μπορούσε να ξεκινήσει μέχρι και βασικός, σε ένα σαφέστατο μήνυμα προς το πρόσωπό του ότι δύσκολα θα βρει τον χρόνο συμμετοχής που αναζητά στους Πειραιώτες, ακόμα και μετά την έλευση Καρβαλιάλ. Με δεδομένο ότι το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου «ανοίγει» σύντομα, δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να ψαχτεί για την απαλλαγή από τον δανεισμό του από τη Ρόμα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς