17.1 C
Athens

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 3-2: Συγκλονιστικοί Περιστεριώτες ρεζίλεψαν Διαμαντόπουλο και Πράσινους

Ο Ατρόμητος δεν μάσησε από το βίαιο διαιτητικό μπούλινγκ του απίθανου Διαμαντόπουλου, παίρνοντας μια τεράστια νίκη παρά τα εγκλήματα διαιτητή και VARίστα Ζαμπαλά - Η ομάδα του Ίλιτς εκμεταλλεύτηκε τα δώρα του Μπρινιόλι για να ανατρέψει το 0-1 από το πέναλτι-φάντασμα με το οποίο σκόραρε ο Ιωαννίδης και να πανηγυρίσει τρίποντο επί του ΠΑΟ μετά από τρία χρόνια

Ο Ατρόμητος έπιασε σε… οριζόντιο νυσταγμό τον Παναθηναϊκό και τον γκρέμισε από την κορυφή με εμφατικό τρόπο και ανατροπή (3-2), σε μία βραδιά που οι Πράσινοι είδαν ξανά τον Μπρινιόλι να κάνει παιδικά λάθη έχοντας σημαντικό μερίδιο ευθύνης στα 2 από τα 3 γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, με τον διαιτητή Διαμαντόπουλο από τη μεριά του να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διασώσει το τριφύλλι από το διαφαινόμενο ναυάγιο, δίχως αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να προηγήθηκε με ένα ακόμη πέναλτι που δείχνει ότι (και) φέτος έχει την πλήρη εύνοια της ΚΕΔ, αφού το επιθετικό φάουλ του Παλάσιος (που θύμισε σε μεγάλο βαθμό τη φάση που ο Ιωαννίδης έστειλε στο νοσοκομείο με ρινικό κάταγμα τον Πασαλίδη και κέρδισε πέναλτι) μετατράπηκε σε παράβαση του Κεσχρίντα εντός περιοχής, αλλά την αγωνιστική σφαλιάρα στο Περιστέρι δεν μπόρεσε να την αποτρέψει στο καταστροφικό δεύτερο ημίχρονο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΣΙΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ… ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΝΑ «ΒΛΕΠΕΙ» ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Ο Ιωαννίδης έστειλε αντίπαλο στο νοσοκομείο και πήρε πέναλτι: Καλώς ήλθατε στο πιο άρρωστο πρωτάθλημα της Ευρώπης (vid)

Με σκόρερ τους Έντερ Γκονζάλεθ, Βέργο και Ρομπάιγ οι Περιστεριώτες επικράτησαν για πρώτη φορά του Παναθηναϊκού μετά τον Απρίλιο του 2019 σε εντός έδρας παιχνίδι (2-0) τότε, ενώ η τελευταία τους χρονικά νίκη κόντρα στους Πράσινους εντοπίζεται στις 7 Νοεμβρίου του 2020 στο ΟΑΚΑ με σκόρερ τον Χριστοδουλόπουλο.

Μπορεί ο Ατρόμητος να ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο ημίχρονο και να μην άφησε πολλά αγωνιστικά περιθώρια στην ομάδα του Γιοβάνοβιτς, ωστόσο Διαμαντόπουλος στο χορτάρι και Ζαμπαλάς στο VAR πάσχισαν να χαρίσουν έστω τον βαθμό στο τραγικό «τριφύλλι». Πέραν της φάσης με το πέναλτι – φάντασμα στον Παλάσιος, υπήρξε και το φανερό και παρατεταμένο τράβηγμα του Σένκεφελντ στον Βέργο στην αρχή του αγώνα, που δεν υποδείχθηκε ποτέ. Για την ακρίβεια, ούτε καν τσεκαρίστηκε στο video, παρά τις έντονες και απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Μέσα σ’ όλα, σε μία πολύ άσχημη χειμωνιάτικη βραδιά για τον Παναθηναϊκό, ήρθε και ο σοβαρός -όπως φαίνεται- τραυματισμός του Χουάνκαρ πριν το τέλος για να την κάνει ακόμα χειρότερη, με τα πρώτα δείγματα να μην είναι αισιόδοξα για τον Ισπανό μπακ…

Παναθηναϊκός: Τραυματίστηκε ο Χουάνκαρ, φόβοι για σοβαρή ζημιά

Το ματς ήταν για ύπνο μέχρι το 30′ αλλά στη συνέχεια το πέναλτι που κέρδισε ο Παλάσιος με τις… ευλογίες του Διαμαντόπουλο «άναψε» τα αίματα και τον ρυθμό, με τον Ατρόμητο να ξυπνά μετά το 0-1 του Ιωαννίδη και να φέρνει το ματς στα ίσια πριν την ανάπαυλα.

Ο Έντερ Γκονζάλεθ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Μπρινιόλι στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ιταλό κίπερ να χάνει εντελώς την αίσθηση του χώρου και τον έλεγχο της μπάλας, με τον Ισπανό άσο να τον «ψαρεύει» και να τσιμπά έξυπνα για το 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον Ατρόμητο, που βρήκε άλλα δύο γκολ με τους Βέργο (σε φάση που φέρει ξανά τεράστια ευθύνη ο Μπρινιόλι αφού δεν βγήκε να «καθαρίσει» ψηλά) και με ωραία κεφαλιά ο Έλληνας άσος εκτέλεσε την πρώην του ομάδα, και τον Ρομπάιγ που «τσίμπησε» ωραία την μπάλα πάνω από τον Ιταλό τερματοφύλακα, με τους Πράσινους να κάνουν το ένα δώρο μετά το άλλο στους αντιπάλους.

Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Γιοβάνοβιτς ήταν να μειώσει στο τελικό 3-2, ξανά με δράστη τον Ιωαννίδη από το σημείο του πέναλτι, μετά από ανόητο πέναλτι του Ντε Μποκ, που βρήκε την μπάλα με το χέρι εντός της μεγάλης περιοχής.

O Παναθηναϊκός βλέπει πλέον την πλάτη του ανεβασμένου ΠΑΟΚ στην κορυφή της κατάταξης στη Super League, όντας στο -1 από τον Δικέφαλο του Βορρά ενώ τον καταδιώκουν τόσο η ΑΕΚ (-2 με ματς λιγότερο τη Δευτέρα στο Αγρίνιο) όσο και ο Ολυμπιακός (-3, παίζει επίσης αύριο με τον Πανσερραϊκό εκτός έδρας).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-2

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος

Σκόρερ: 45+2′ Γκονζάλεθ, 52′ Βέργος, 64′ Ρομπάιγ / 38′ πεν., 90+3′ πεν. Ιωαννίδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ιλιτς / 4-3-3): Τσιντώντας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Γκονζάλες (90+4’ Ιμερέκοφ), Κουντέ, Καμαρά (87’ Φριντγιόνσον), Ρομπάιγ (87’ Γιουμπιτάνα), Βέργος, Βαλένσια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (68’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ (68’ Αράο), Χουάνκαρ (88’ Κλέινχεσλερ), Μπερνάρ, Πέρεθ, Βιλένα, Παλάσιος (68’ Σπόραρ), Ιωαννίδης, Μαντσίνι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς