19 C
Athens

Ντεσπόντοφ: Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ γνωστό κλαμπ στην Ευρώπη, νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου

Δικαιωμένος για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ δήλωσε ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ.

Ο μεσοεπιθετικός του Δικεφάλου μίλησε στην κάμερα της Nova για το εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απόφαση που πήρε το καλοκαίρι να μετακομίσει στους Ασπρόμαυρους, τους οποίους χαρακτήρισε πολύ γνωστό κλαμπ στην Ευρώπη.

Αναλυτικά:

Τι σημαίνει για τον ίδιο και τον ΠΑΟΚ τα μεγάλα φετινά ευρωπαϊκά επιτεύγματα: «Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να βρεθούμε στην κορυφή του ομίλου, δώσαμε τα πάντα σε όλα τα παιχνίδια για να βγούμε πρώτοι. Ήταν πολύ δύσκολο αλλά στο φινάλε μας αφήνει τρομερά χαρούμενους ότι τερματίσαμε στην πρώτη θέση. Όλα αυτά όμως καλούμαστε να τα αφήσουμε πίσω και να επικεντρωθούμε στους αγώνες πρωταθλήματος».

Αν η πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη «αναγκάζει» τον ΠΑΟΚ να ξανασκεφτεί τους στόχους της σεζόν: «Οι στόχοι μίας ομάδας όπως ο ΠΑΟΚ είναι να διεκδικεί τα πάντα. Από την αρχή της χρονιάς ήταν ξεκάθαρος, να κερδίσουμε το κάθε παιχνίδι. Ήταν ένα δείγμα τα ευρωπαϊκά ματς, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να είμαστε προσγειωμένοι».

Αν η πορεία και το κλίμα του ΠΑΟΚ τον δικαιώνουν ακόμη περισσότερο για την επιλογή του να έρθει εδώ: «Δεν σκέφτηκα ούτε 1 δευτερόλεπτο ότι έκανα λάθος επιλογή, ήμουν σίγουρος από την αρχή ότι θέλω να έρθω εδώ. Είναι έναν σύλλογος που μου ταιριάζει πολύ και θα μπορέσω να βελτιωθώ-προσφέρω στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα πολύ γνωστό κλαμπ στην Ευρώπη. Νιώθω απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή που έχω κάνει».

Για τις εμφανίσεις του έως τώρα και την συνέχεια: «Κάθε παίκτης χρειάζεται χρόνο, δουλεύω πάρα πολύ στις προπονήσεις και τα παιχνίδια για να ενσωματωθώ καλύτερα στην ομάδα. Δεν είμαι καν στο 50-60% από αυτά που έχω να δώσω στην ομάδα. Προσπαθώ να καταλάβω την φιλοσοφία του προπονητή που είναι αντίθετη με τα όσα έκανα στο παρελθόν. Υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης και πιστεύω πως σύντομα θα φτάσω σε αυτά. Παρ’ όλα αυτά, είμαι ευγνώμων από την υποδοχή του κόσμου και του συλλόγου».

Για την απόφαση να διεξαχθούν τα παιχνίδια κεκλεισμένων: «Αν και η δουλειά μας δεν είναι να σχολιάζουμε όσα γίνονται εκτός αγωνιστικού χώρου, κανένας ποδοσφαιριστής στον κόσμο δεν θέλει να παίζει σε άδεια γήπεδα. Το ποδόσφαιρο είναι για τους φιλάθλους. Θα ήθελα να κρατήσω το θετικό, ότι ίσως γίνουν καλύτερα τα πράγματα. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε στο γήπεδο».

Για το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη: «Είναι μία πολύ συμπαγής ομάδα, θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση και θα πάμε να παλέψουμε για το τρίποντο γιατί είναι ένα σημαντικό ματς».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς