17.7 C
Athens

Γαλλική Ομοσπονδία μπάσκετ: «Euroleague και ΕΟΚ να λάβουν μέτρα για την ρατσιστική επίθεση στον Μπισάνγκ»

Το σαφέστατο αίτημα της γαλλικής Ομοσπονδίας μπάσκετ, με αφορμή την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε από οπαδό στο ΣΕΦ ο Τζόσεφ Μπισάνγκ

Την άμεση παρέμβαση τόσο της Euroleague όσο και της ΕΟΚ ζήτησε μέσω ανακοίνωσής της η γαλλική Ομοσπονδία μπάσκετ, ζητώντας να λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα μετά την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Γάλλος διαιτητής, Τζόσεφ Μπισάνγκ.

Θυμίζουμε ότι η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει ήδη προχωρήσει στον εντοπισμό και τον διά βίου αποκλεισμού του οπαδού που έκανε το ρατσιστικό σχόλιο στον Μπισάνγκ, ως ένα πρώτο μέτρο αντίδρασης, τονίζοντας πως τέτοιου είδους ενέργειες δεν γίνονται αποδεκτές στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η Γαλλική Ομοσπονδία μπάσκετ:

«Ο Γάλλος διαιτητής Ζοζέπ Μπισάνγκ έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης στην Ελλάδα χθες (15/12) το βράδυ, στη διάρκεια ενός αγώνα της EuroLeague. Η Γαλλική Ομοσπονδία Μπάσκετ θέλει να του παράσχει την αμέριστη υποστήριξή της σε συνέχεια αυτού του απαράδεκτου περιστατικού. Έχουμε ζητήσει από την EuroLeague και την ΕΟΚ να λάβει τα απαραίτητα μέτρα που να αρμόζουν στη σοβαρότητα του θέματος. Η Γαλλική Ομοσπονδία Μπάσκετ θέλει να θυμίσει ότι ο ρατσισμός δεν έχει θέση ούτε στο άθλημά μας, ούτε στην κοινωνία».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς