19.7 C
Athens

Καντέρ: Το FBI με απέτρεψε από το να πάρω μεταγραφή στον Παναθηναϊκό

Ο Ενές Καντέρ έχει μεγάλη αγάπη στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό και το δείχνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί.

Ο Τούρκος σέντερ ήρθε ξανά στη χώρα μας, λίγες μέρες μετά την επίσκεψη Ερντογάν και μίλησε για τον λόγο που το FBI στάθηκε εμπόδιο από το να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, ενώ ανέφερε ότι οι Πράσινοι είναι η μόνη ομάδα που θα μπορούσε να τον πείσει να αγωνιστεί στην Ευρώπη.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν του λείπει το μπάσκετ: «Φυσικά και μου λείπει το μπάσκετ. Αγαπώ το μπάσκετ, αγαπώ να αγωνίζομαι, αγαπώ να βρίσκομαι με τους συμπαίκτες μου. Αγαπώ τα ταξίδια με την εκάστοτε ομάδα μου. Όμως είναι μεγαλύτερα τα πράγματα που κάνω αυτή τη στιγμή. Είναι πολλά τα προβλήματα στον κόσμο για τα οποία βγαίνω και μιλάω δημόσια. Οπότε ξέρω πως στην καρδιά μου λείπει το μπάσκετ αλλά αυτό που κάνω είναι σημαντικότερο από το ΝΒΑ. Όλοι ξέρουν ότι είμαι αρκετά καλός να παίζω στο ΝΒΑ, όλοι ξέρουν ότι είμαι ακόμα νέος, ότι κρατιέμαι σε φόρμα, ότι συνεχίζω να κάνω προπονήσεις… Και πως ο μόνος λόγος που δεν είμαι στο ΝΒΑ είναι εξαιτίας των όσων λέω δημόσια».

Για το αν θα έρθει να παίξει στην Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό: «Θα μου άρεσε πολύ να παίξω στην Ευρώπη. Μου αρέσει η Εuroleague. Παρακολουθώ πολλούς από τους φίλους μου που αγωνίζονται στην Euroleague αυτή τη στιγμή. Ομως μετά την επικήρυξή μου από την κυβέρνηση Ερντογάν είναι πολύ δύσκολο για εμένα να μείνω σε μια χώρα πάνω από μια εβδομάδα. Το έχω συζητήσει με το FBI και θεωρούν πως δε μπορώ να μείνω σε μια ξένη χώρα για παραπάνω από πέντε ημέρες. Αυτός είναι και ο λόγος που νομίζω δε θα παίξω μπάσκετ στην Ευρώπη. Κάθε μέρα λαμβάνω μήνυμα από κάποιον Έλληνα ή κάποιον φίλο του Παναθηναϊκού που λέει: “Τι περιμένεις; Έλα στην Ελλάδα και παίξε για τον Παναθηναϊκό”.

Έχω κάνει τέτοια συζήτηση με τις Αμερικανικές αρχές… Όλοι ξέρουν που ομάδα έχω στην καρδιά μου, αν υπήρχε μια ομάδα που θα ερχόμουν να παίξω μπάσκετ στην Ευρώπη θα ήταν ο Παναθηναϊκός».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς