21.1 C
Athens

ΠΑΟΚ – Ελσίνκι 4-2: Έκλεισε με νίκη τις υποχρεώσεις του στους ομίλους και έγραψε ιστορία

Μπορεί να έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ, ωστόσο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς με την Ελσίνκι, να επικρατήσει με 4-2 και να κλείσει αήττητος τη φάση των ομίλων του Conference League γράφοντας ιστορία.

Ο Δικέφαλος δεν είχε να χάσει τίποτα στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων καθώς είχε εξασφαλίσει ήδη την πρωτιά στον όμιλο και την πρόκριση του στους «16» του Conference League. Παρόλα αυτά έκανε το καθήκον του και με τους τρεις βαθμούς που πήρε έκλεισε τις υποχρεώσεις του στους ομίλους με 16. Μάλιστα αυτός ο αριθμός βαθμών αποτελεί ρεκόρ, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών ελληνικής ομάδας σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η ανατροπή του σκορ και ουσιαστικά η εξασφάλιση της νίκης από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, έδωσε την ευκαιρία στον Ραζβάν Λουτσέσκου να δώσει τη δεύτερη συμμετοχή στον Μάρκος Αντόνιο με την ασπρόμαυρη φανέλα, αλλά και να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Μπάμπα που απουσίασε για μεγάλο διάστημα με τραυματισμό.

Οι Ασπρόμαυροι μπήκαν ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας απειλώντας στα πρώτα δευτερόλεπτα με τον Κωνσταντέλια. Το γκολ ωστόσο δεν ήρθε και οι φιλοξενούμενοι το τιμώρησαν, παίρνοντας προβάδισμα στο 6ο λεπτό με ωραίο τελείωμα του Ραντούλοβιτς μετά από εξίσου ωραία κάθετη πάσα του Μπαντέ.

Το γκολ της Ελσίνκι δεν άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ που πήρε την μπάλα στα πόδια του και πίεσε αμέσως για την ισοφάριση. Οι φάσεις στο πρώτο ημίχρονο δεν ερχόταν με τόσο μεγάλη ευκολία, παρόλα αυτά ήταν μεγάλες όπως αυτή του Μιχαηλίδη που με την εστία κενή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με το κεφάλι στο 15ο λεπτό.

Τελικά και αφού προηγήθηκε μία ακόμη μεγάλη φάση με τον Κωνσταντέλια, το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 37ο λεπτό. Ο μαχητικός Μεϊτέ πίεσε και έκλεψε την μπάλα, την έδωσε στον Τάισον και όταν την ξαναπήρε από τα αριστερά τη γύρισε ωραίο προς τον άξονα όπου πετάχτηκε ο Οζντόεφ για να κάνει το 1-1 με δυνατό τελείωμα.

Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν με το πόδι κολλημένο στο γκάζι στο δεύτερο μέρος και να βρίσκουν δύο γρήγορα τέρματα για το 3-1.

Αρχικά ο Κωνσταντέλιας μετά τις χαμένες ευκαιρίες του πρώτου μέρους κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με ωραίο τελείωμα στο 47′. Έξι λεπτά αργότερα ήρθε η ώρα και για τον Μιχαηλίδη που επίσης σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Αυτή τη φορά και με τη βοήθεια της τύχης αφού το πλασέ του κόντραρε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο, δημιούργησε τις ευκαιρίες του αλλά δεν βρήκε κάποιο άλλο τέρμα. Ευκαιρίες βρήκε και η Ελσίνκι για να ξαναμπεί στο ματς ωστόσο τις σπατάλησε, με τον ρυθμό όσο περνάει η ώρα να πέφτει. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν ένα ακόμη τέρμα, με τον Μουργκ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μετά από ωραία ομαδική συνεργασία και να τελειώνει με όμορφο πλασέ τη φάση για το 4-1 στο 85′.

Αυτό δεν ήταν το τελικό σκορ, αφού ο Μάρκος Αντόνιο έκανε με απρόσεκτο μαρκάρισμα πέναλτι και ο Χετεμάι το μετέτρεψε σε γκολ για το τελικό 4-2 στις καθυστερήσεις.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (72′ Βιεϊρίνια), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (72′ Μπάμπα), Μεϊτέ, Οζντόεφ (71′ Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (75′ Μουργκ), Τάισον, Τόμας (80′ Τζίμας)

ΕΛΣΙΝΚΙ: Μαενπά, Τοίβιο, Ντα Γκράκα, Χαμαλάινεν, Σοίρι, Κανελλόπουλος (66′ Μπένισαν), Κέσκινεν (66′ Όλιλα), Λίνγκμαν (80′ Παανάνεν), Μπαντέ, Ραντούλοβιτς (65′ Ολουσάνια), Χόστικα (66′ Χετεμάι)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς