15.6 C
Athens

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα 1-2: Ιστορικό κάζο και Ευρώπη τέλος για τους Πράσινους (vid)

Το... φιάσκο του αιώνα για τον Παναθηναϊκό που παρότι ήθελε δύο αποτελέσματα στην έδρα του, ηττήθηκε από τους Ισραηλινούς και έμεινε εκτός Ευρώπης από τον Δεκέμβριο

Το κάζο του… αιώνα για τον τραγικό Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης»! Οι Πράσινοι ήθελαν δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία) απέναντι στην κάκιστη φετινή Μακάμπι Χάιφα, η οποία παρότι είχε σκοράρει ένα γκολ σε πέντε παιχνίδια στον όμιλο, βρήκε δύο για να πάρει τη νίκη (1-2) και την 3η θέση που οδηγεί στο Conference.

Ιστορικό φιάσκο για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που μετά τη νίκη με τη Βιγιαρεάλ στην πρεμιέρα στο ΟΑΚΑ δεν έκανε ξανά νίκη και αποκλείστηκε με τέσσερις βαθμούς την ώρα που οι ταλαιπωρημένοι Ισραηλινοί – παρά τα όσα πέρασαν – πανηγύρισαν μια τεράστια πρόκριση στην Αθήνα.

 

Το τριφύλλι ήταν ασύνδετο στο πρώτο μέρος, μπήκε στο ματς καθυστερημένα και οι φιλοξενούμενοι τους έκαναν τη ζημιά με άριστη τακτική από τον Μεσάι Ντέγκο που φρόντισε η ομάδα του να κρατήσει μπάλα και να κάνει παιχνίδι.

Αν και η πρώτη τελική ανήκε στους Πράσινους με το διαγώνιο σουτ του Αϊτόρ να φεύγει άουτ στο 3ο λεπτό. Ο Σερί απάντησε με ένα μακρινό σουτ στο 13′ για να ακολουθήσει το 0-1.

Οι Ισραηλινοί που είχαν το μομέντουμ του αγώνα αναπτύχθηκαν από τα αριστερά μετά το ωραίο σπάσιμο της μπάλας του Πιερό στον Κορνού και εκείνος σέντραρε στην καρδιά της περιοχής. Ο Λοντίγκιν έκανε άστοχη έξοδο και ο Νταβίντ με κεφαλιά σε κενή εστία έγραψε το 0-1 στο 20ό λεπτό.

 

Η μεγαλύτερη φάση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 30ό λεπτό όταν το τακουνάκι του Ιωαννίδη απομακρύνθηκε από τον Καγιούφ, ενώ στη συνέχεια ο τερματοφύλακας των Ισραηλινών έδιωξε με αυτοθυσία την μπάλα πριν εκτελέσει ο Αϊτόρ.

Ο ρυθμός έπεσε, αλλά η Χάιφα κέρδιζε όλες τις μονομαχίες και σε γενικές γραμμές κυκλοφορούσε με άνεση την μπάλα. Ο Παναθηναϊκός πέταξε το πρώτο ημίχρονο κι ανέβασε ταχύτητα.

Ο Καγιούφ έγινε πρωταγωνιστής με τις σπουδαίες επεμβάσεις του στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ στο 56′, την κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 64′ και στο πλασέ του Μαντσίνι στο 70′.

Οι Ισραηλινοί άντεξαν στην πολιορκία και στο 74′ βρήκαν δεύτερο γκολ στην πρώτη τους τελική στο δεύτερο μέρος, με τον Κορνού να περνά τον Βαγιαννίδη που γλίστρησε και να στρώνει για το Σερί που αμαρκάριστος έκανε το 0-2.

 

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός βρήκε στο 89′ ένα τυχερό γκολ με τον Ιωαννίδη (η μπάλα βρήκε στο πρόσωπό του) αλλά δεν βρήκε χρόνο για κάτι περισσότερο και υπέστη τον σοκαριστικό αποκλεισμό.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ 1-2

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Σκόρερ: 89′ Ιωαννίδης / 20′ Νταβίντ, 74′ Σερί

Διαιτητής: Καμπάκοφ (ΒΟΥ)

Κίτρινες: Χουάνκαρ, Σένκεφελντ / Κορνού, Σούντγκρεν, Πιερό, Χαζάζ, Τζάμπερ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Χουάνκαρ (82′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Μπερνάρ, Βιλένα (69′ Τσέριν), Παλάσιος (69′ Μαντσίνι), Αϊτόρ (89′ Σπόραρ), Ιωαννίδης

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ (Μεσάι Ντέγκο): Καγιούφ, Σούντγκρεν (46′ λ. τρ. Φέινγκολντ), Γκέρσον, Σεκ, Κορνού (82′ Ποντγκορεάνου), Σερί (81′ Χαλαϊλί), Σο, Μοχάμεντ (32′ λ. τρ. Τζάμπερ), Χαζάζ, Νταβίντ (67′ Ρεφαέλοφ), Πιερό

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς