19 C
Athens

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα: Κανονικά τα ΜΑΤ στη Λεωφόρο παρά την αρχική άρνησή τους

Με αστυνομική παρουσία εντός και εκτός γηπέδου θα διεξαχθεί, τελικά, ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα για το Europa League, καθώς οι διμοιρίες των ΜΑΤ πείστηκαν, τελικά, να μεταβούν στη Λεωφόρο.

Νωρίτερα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα στα πρόσφατα επεισόδια στου Ρέντη, είχαν αρνηθεί να μεταβούν στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διμοιρίες που επρόκειτο να λάβουν θέση έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, σταμάτησαν στη συμβολή της Αλεξάνδρας με την Κηφισίας, αρνούμενες να μεταβούν στο γήπεδο.

Στη συνέχεια έλαβαν εντολή να επιστρέψουν στην έδρα τους, αντί να μείνουν σε απόσταση, όπως ζητούσαν, για να επέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η απόφαση των διμοιριών των ΜΑΤ ήταν αυθόρμητη και όχι προειλημμένη. Οι ίδιες πηγές επισήμαναν πως οι αστυνομικοί δεν είχαν την ψυχολογία να μεταβούν τόσο σύντομα σε παρόμοιο χώρο, με αυτόν που πριν από μερικές ημέρες τραυματίστηκε σοβαρά ο συνάδελφός τους, ο οποίος συνεχίζει μέχρι και σήμερα να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα: Τα ΜΑΤ αρνούνται να μεταβούν στη Λεωφόρο ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικοί αντιδρούν στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Μετά τα επεισόδια στου Ρέντη και τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα, έχουν υποστηρίξει, πραγματοποιώντας και κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, ότι πρέπει να φύγει από πάνω τους το «βάρος» της φύλαξης των γηπέδων και να ανατεθεί στις ομάδες.

Υπό αυτό το πρίσμα, στο πρόσφατο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή, υπάρχει ειδικό άρθρο (80) που προβλέπει τη θέσπιση μπόνους-ειδικής αποζημίωσης για τους αστυνομικούς που θ’ αναλάβουν τα μέτρα φύλαξης σε αθλητική δραστηριότητα.

Η αποζημίωση αυτή ανέρχεται στο ποσό των τριάντα (30) ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης και η αμοιβή χορηγείται μέχρι του ορίου των 83.300 συνολικά ημερών απασχόλησης, ετησίως.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς