17.8 C
Athens

Επεισόδια στου Ρέντη: Κρίθηκε προφυλακιστέος ο 18χρονος

Ο 18χρονος κατηγορούμενος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος - Τι ισχυρίστηκε για τη φωτοβολίδα και τα επεισόδια στου Ρέντη

Τον δρόμο προς τη φυλακή πήρε ο 18χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της επίθεσης με ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού. Έπειτα από την απολογία του, ο δράστης κρίθηκε προφυλακιστέος.

O 18χρονος φέρεται να έχει υποστηρίξει στην απολογία του στην ανακρίτρια ότι είχε πάει στο γήπεδο με φίλους και τον αδελφό του όταν κάποια στιγμή είδε πολύ κόσμο να βγαίνει προς τα έξω και από περιέργεια βγήκε και ο ίδιος όπου τον πλησίασε ένα άτομο με κουκούλα και μακριά γένια και του έδωσε μια φωτοβολίδα λέγοντάς του να την πετάξει.

Ρέντη: Τι είπε ο 18χρονος στον ανακριτή για τη φωτοβολίδα και τον τραυματισμό του αστυνομικού

Τόνισε ότι το συγκεκριμένο άτομο του έδειξε πώς λειτουργεί, αλλά όταν την άνοιξε τού έπιασε το χέρι και η φωτοβολίδα έφυγε προς τα κάτω στο έδαφος, έκανε γκελ μπροστά του και πήγε προς την κατεύθυνση του αστυνομικού. Μάλιστα είπε ότι εκείνη την ώρα είδε και άλλη μια φωτοβολίδα να κατευθύνεται προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Θυμίζουμε ότι στα χέρια του 18χρονου βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας.

Ο 18χρονος φέρεται να υποστηρίζει, επίσης, ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει άλλη φορά τέτοιου είδους βεγγαλικό και πρόθεσή του δεν ήταν να την πετάξει εναντίον του αστυνομικού.

Κατά πληροφορίες, ο 18χρονος άλλαξε την αρχική του υπερασπιστική γραμμή να μην δώσει τα ονόματα των ανθρώπων που του έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα αλλά και τους καθοδηγητές, αλλά στο πλαίσιο της ανάκρισης, ζήτησε ως αντάλλαγμα για να λύσει τη σιωπή του, να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

 

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών, ενώ όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς