21 C
Athens

NBA: O Ντόντσιτς νίκησε τον ΛεΜπρόν στην τιτανομαχία του Ντάλας, βαριά ήττα για τους Κινγκς του Βεζένκοφ

Οι Μάβερικς πήραν μεγάλη νίκη με 127-125 επί των Λέικερς, έφτασαν στα τέσσερα θετικά αποτελέσματα και κράτησαν την 3η θέση στη δυτική περιφέρεια παρά τις σημαντικές τους απουσίες.

Ο Λούκα Ντόντσιτς πέτυχε 33 πόντους και μοίρασε 17 ασίστ στους συμπαίκτες του, στο όγδοο σερί 30+ πόντων παιχνίδι του και στο τρίτο με 40+ λεπτών στο παρκέ!

Στους 33 πόντους σταμάτησε και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (εννιά ασίστ, οκτώ ριμπάουντ), ενώ κορυφαίος των Λέικερς ήταν ο Άντονι Ντέιβις με 37 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Μπορεί ο Ντόντσιτς να μην είχε δίπλα του τον Κάιρι Ίρβινγκ, όμως, βρισκόταν εκεί ο Τιμ Χάρνταγουεϊ που ήρθε από τον πάγκο των Μάβερικς για να πετύχει ρεκόρ σεζόν με 32 πόντους με 5/10 τρίποντα!

Αυτός όμως που έκανε τη μεγαλύτερη διαφορά ήταν ο πρώην άσος της Παρτιζάν, Ντάντε Έξουμ.

Ξεκινώντας και πάλι στο βασικό σχήμα, ο Αυστραλός διεθνής γκαρντ μέτρησε 26 πόντους- ρεκόρ σεζόν και ευστόχησε σε επτά (!) τρίποντα (σε εννιά προσπάθειες!).

Στο ίδιο βράδυ, οι Σακραμέντο Κινγκς γνώρισαν την βαριά ήττα 119-99 από τους Κλίπερς στο Λος Άντζελες, με τον Σάσα Βεζένκοφ να μετράει 20 λεπτά στο παρκέ.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Καουάοι Λέοναρντ, με 31 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Για τους Κινγκς, ο Κίγκαν Μάρι ολοκλήρωσε το ματς με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ, ο Ντομάντας Σαμπόνις πέτυχε double-double με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ο Βεζένκοβ μέτρησε 9 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς