19.7 C
Athens

Champions League: Η Λανς άφησε εκτός Ευρώπης την απογοητευτική Σεβίλλη με γκολ στο 96′

Η Λανς έριξε γερό αγωνιστικό χαστούκι (2-1) στην απογοητευτική φετινή Σεβίλλη και την άφησε εκτός Ευρώπης από τον Δεκέμβριο, με τους Γάλλους να παίρνουν το εισιτήριο για τη φάση των 16 του Europa League. Στην πρώτη θέση του Β’ ομίλου η Άρσεναλ, με την Αϊντχόφεν να κατακτά το δεύτερο εισιτήριο και την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του Champions League.

Στη Γαλλία και το Λανς, η τοπική ομάδα έδωσε συνέχεια στην ονειρική ευρωπαϊκή της πορεία και με γκολ του Φουλζινί στο 96′ κλείδωσε την πρόκριση στο Europa League, με την πολυνίκη του θεσμού Σεβίλλη να μένει εκτός, δείχνοντας ξανά ότι βρίσκεται σε μεγάλη κρίση φέτος.

 

Ο Σέρχιο Ράμος έκανε ο, τι περνούσε από το χέρι και τα πόδια του προκειμένου να κρατήσει ζωντανούς τους Ανδαλουσιάνους, ωστόσο η τρέλα και τα ηγετικά του χαρακτηριστικά δεν ήταν αρκετά απέναντι στο σαφώς μεγαλύτερο θέλω των Γάλλων, που με γκολ των Φρανκόφσκι από το σημείο του πέναλτι και Φουλζινί στο φινάλε, πανηγύρισαν μια πολύ σημαντική νίκη – πρόκριση.

 

Συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία στο Αϊντχόφεν, στο ματς της ολλανδικής ομάδας με την Άρσεναλ. Οι σχεδόν απόλυτοι και πρωτοπόροι Λονδρέζοι προηγήθηκαν με τον Ενκετιά, αλλά οι Ολλανδοί απάντησαν γρήγορα με τον Φερτέσεν στο 50′ για το τελικό 1-1.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς