16.1 C
Athens

Επίσημο: Αυτές είναι οι έξι αποφάσεις της ΕΠΟ για την προστασία των Ελλήνων διαιτητών

Η επαναφορά του σχολιασμού των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ (άγνωστο ακόμα από ποιον) συμπεριλαμβάνεται στις αποφάσεις της ΕΠΟ με απώτερο σκοπό την προστασία των Ελλήνων διαιτητών μετά τις απειλές που κατήγγειλε ο Παπαπέτρου

Επίσημη μορφή πήραν οι αποφάσεις της ΕΠΟ σχετικά με τα μέτρα προστασίας των Ελλήνων διαιτητών από εδώ και στο εξής, μετά τις απειλές που φέρεται να δέχθηκε ο Τάσος Παπαπέτρου κι οδήγησαν τους συναδέλφους του σε αποχή στα ματς της 14ης αγωνιστικής στη Super League, που για το επόμενο δίμηνο θα διοργανώνει παιχνίδια πίσω από κλειστές πόρτες με απόφαση της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, η ΕΠΟ του Τάκη Μπαλτάκου παρέχει πλέον τη νομική εκπροσώπηση των διαιτητών από εδώ και στο εξής κατά περίπτωση, ενώ εφαρμόζει την τοποθέτηση αστυνομικού στα αποδυτήρια αλλά και σεκιούριτι που θα είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των διαιτητών εντός κι εκτός γηπέδων.

Η ΕΛΑΣ παρέχει ιδιωτική προστασία στον Παπαπέτρου μετά τις απειλές που δέχθηκε

Παράλληλα, επιστρέφει στο προσκήνιο ο σχολιασμός των αμφισβητούμενων φάσεων (άγνωστο ακόμα από ποιον) μετά από κάθε αγωνιστική.

Αναλυτικά οι αποφάσεις στη σχετική ανακοίνωσή της η ΕΠΟ:

Αυξάνονται τα ελάχιστα προβλεπόμενα πρόστιμα για δυσφημιστικές κρίσεις και δηλώσεις / κατά αξιωματούχων διαιτησίας (συζητήθηκε να ανέβει το ποσό έως και στις 100.000 ευρώ). Η αλλαγή θα ισχύσει άμεσα εφόσον λάβει την κατ’ εξαίρεση έγκριση των FIFA και UEFA.

Επαναφορά του σχολιασμού των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ με τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

Η ΕΠΟ θα συνδράμει στη νομική κάλυψη των διαιτητών και των βοηθών διαιτητών κατά περίπτωση και μετά από συνεργασία και συνεννόηση με τους διαιτητές.

Θα ζητηθεί να βρίσκεται πάντοτε αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας στο χώρο των αποδυτηρίων στα παιχνίδια της Super League 1.

Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο εναρμόνιση με τα ισχύοντα της UEFA για την προστασία των διαιτητών σε περίπτωση δυσφημιστικών κρίσεων και δηλώσεων.

Η ΕΠΟ θα ζητήσει συνάντηση των διαιτητών με τον Υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς