17.7 C
Athens

Ξεσπά η Ομοσπονδία αστυνομικών: «Χάδια τα μέτρα της κυβέρνησης, να διακοπούν άμεσα όλα τα πρωταθλήματα»

Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας (11/12) τα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οπαδικής βίας, αποφασίζοντας να βάλει λουκέτο στα γήπεδα της Super League για τους επόμενους δύο μήνες, με τις αντιδράσεις να είναι πολλές και έντονες.

Οι περισσότερες κάνουν λόγο για ένα μέτρο που δεν δίνει λύση στο φλέγον ζήτημα της οπαδικής βίας κι ότι απλά πάρθηκε για τα μάτια του κόσμου, τη στιγμή που η Ομοσπονδία αστυνομικών Ελλάδος ζητά ακόμα πιο αυστηρά μέτρα και άμεση διακοπή όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Επιμένει δηλαδή στην αρχική της στάση, όταν μετά τα σοβαρά επεισόδια έξω από το Ρέντη είχε ζητήσει να μην υπάρχουν πλέον αστυνομικές δυνάμεις σε καμία αθλητική εκδήλωση.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΠΟΑΣΥ

«Με περισσή αγωνία αναμέναμε από το Σάββατο, Αστυνομία και Κοινωνία, τα μέτρα τα οποία θα εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, τα οποία υποτίθεται θα ήταν σκληρά και θα έθεταν τέλος στα φαινόμενα του χουλιγκανισμού και του εξευτελισμού της έννοιας του αθλητισμού. Όμως με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη ακούσαμε τα όσα εξήγγειλε ο κύριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προφανώς η έννοια της σκληρότητας είναι τελικά πολύ ελαστική ως προς την ερμηνεία και την εφαρμογή της. Τόσο ελαστική που έφτασε να ασχοληθεί με το αν θα υπάρχουν οπαδοί στους αγώνες ποδοσφαίρου της Super League 1. Άραγε, πέρασαν τόσες πολλές μέρες από την Πέμπτη 7/12/2023 που ξεχάστηκε ότι ο συνάδελφός μας τραυματίστηκε βαρύτατα κατά τη διεξαγωγή αγώνα βόλεϊ ή μήπως ξέχασαν κάποιοι ότι σοβαρά επεισόδια γίνονται και στους αγώνες μπάσκετ ακόμα και χάντμπολ ή το χειρότερο ότι γίνονται ραντεβού θανάτου μακριά από τις αθλητικές εγκαταστάσεις;

Με την κοινή ανακοίνωσή μας την 8/12/2023 ζητήσαμε άμεση διακοπή όλων των πρωταθλημάτων καθώς και απόσυρση της Αστυνομίας από όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις, έως ότου όλοι οι ανευθυνοϋπεύθυνοι ιδιοκτήτες-παράγοντες του αθλητισμού, αντιληφθούν ότι απέναντί τους έχουν την οργανωμένη πολιτεία, τους θεσμούς της και την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που απορρίπτει όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας στον αθλητισμό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς