17.2 C
Athens

Κάλεσμα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού για μαζικές αγωγές κατά της ΕΛΑΣ: «Απαγωγή, ομηρία και βασανιστήρια κατά των οπαδών μας»

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός μέσω του νομικού εκπροσώπου του καταγγέλλει την ΕΛΑΣ για τις τακτικές ομηρίας και βασανιστηρίων που ακολούθησε στα επεισόδια του Ρέντη, καλώντας τον κόσμο της ομάδας που άδικα ταλαιπωρήθηκε να καταθέσει μαζικές αγωγές κατά της διοίκησης της ελληνικής αστυνομίας

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός τοποθετήθηκε δημόσια τη Δευτέρα (11/12) για τα επεισόδια έξω από το κλειστό του Ρέντη, καταγγέλλοντας τακτικές ομηρίας, απαγωγές και βασανιστήρια της ΕΛΑΣ κατά των οπαδών των Ερυθρολεύκων, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τη συμπεριφορά των αστυνομικών, ενώ καλεί τους φιλάθλους του συλλόγου να καταθέσουν μαζικές αγωγές κατά της διοίκησης της ελληνικής αστυνομίας.

Άδεια γήπεδα για δυο μήνες στη Super League, λουκέτο στο Καραϊσκάκη για το Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα!

Ο γενικός γραμματέας και νομικός εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Δημήτρης Νάκος, εξέθεσε δημόσια την τακτική των αστυνομικών δυνάμεων που βρέθηκαν στο Ρέντη και προχώρησαν άνευ λόγου και αιτίας σε 424 προαγωγές μέχρι να βρουν τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό, που οδηγείται στον ανακριτή.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην αποκαλυπτική συνέντευξη Τύπου ο κ. Νάκος:

«Τα επεισόδια σημειώθηκαν τουλάχιστον 500 μέτρα μακριά από το γήπεδο μας. Κατά την διάρκεια του πρώτου σετ 50 μπαχαλάκηδες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Οι περισσότεροι εξ αυτών τράπηκαν σε φυγή και δεν γνωρίζουμε σαν διοίκηση του Ολυμπιακού αν κάποιοι μπήκαν μέσα στο γήπεδο μετά την επίθεση. Προκαλούμε την αστυνομία να βγάλει τις συνομιλίες των αστυνομικών όταν είδαν αυτούς του 50 μπαχαλάκηδες.

Είχε πιάσει μια εστία φωτιάς εντός του γηπέδου, αλλά δεν μπορούσε να πλησιάσει πυροσβεστική. Όταν αναφέραμε σε αξιωματικό της αστυνομίας ότι έχει πιάσει φωτιά μας είπαν δεν μας ενδιαφέρει να καείτε ζωντανοί», είπε μεταξύ άλλων.

Μάλιστα συνεχίζοντας, τόνισε: «Υπάρχει δήλωση του Κ. Μπαλάσκα ότι κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού έφυγαν από το γήπεδο με φόρμες της ομάδας, που πήραν από τα αποδυτήρια. Κάποιος πρέπει να τον πληροφορήσει ότι ή είναι αδαής, η δεν τον ενημέρωσαν σωστά. Έγιναν νέες συλλήψεις, η αστυνομία έκανε την δουλειά της και βρήκε τον δράστη.

Η αστυνομία δεν βρήκε τον δράστη από το φιάσκο να συλλάβει 424 άτομα. Μια συγνώμη από τους αξιωματικούς της αστυνομίας δεν έχουμε ακούσει. Μιλάμε για απαγωγή, για ομηρία για βασανιστήρια κατά των οπαδών μας».

Τέλος, έκανε κάλεσμα στον κόσμο του Ολυμπιακού να καταθέσει μαζικές αγωγές κατά της ΕΛ.ΑΣ για τα όσα έγιναν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς