18.2 C
Athens

Ο Ολυμπιακός θα εκτίσει την τιμωρία του για το ματς με τον Παναθηναϊκό μετά τις 12/2

Η ποινή μίας αγωνιστικής που εκκρεμεί να εκτίσει ο Ολυμπιακός θα μεταφερθεί μετά το πέρας της δίμηνης προθεσμίας που δόθηκε από την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις αποφάσεις της για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και ακολουθώντας την τακτική «πονάει κεφάλι – κόψει κεφάλι» κλείνει όλα τα γήπεδα της Super League.

Άδεια γήπεδα για δυο μήνες στη Super League, λουκέτο στο Καραϊσκάκη για το Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα!

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτά τα μέτρα που πήρε, αφού αποφάσισε πως το μοναδικό παιχνίδι ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη την προσεχή Πέμπτη (14/12) θα είναι αυτό του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα.

Διευκρινίσεις για αυτή την απόφαση, αλλά και για το γεγονός πως τα παιχνίδια σε όλα τα άλλα αθλήματα θα διεξάγονται κανονικά με κόσμο στις κερκίδες έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε επίσης πως τυχόν τιμωρίες αποκλεισμού έδρας που είχαν ήδη επιβληθεί και επρόκειτο να εφαρμοστούν στο διάστημα αυτών των δύο μηνών θα μεταφερθούν για μετά τις 12/2. Αυτό σημαίνει ότι η ποινή του Ολυμπιακού, που τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (έχει ήδη εκτίσει τη μία κόντρα στον Παναιτωλικό) για την κροτίδα στο ματς με τον Παναθηναϊκό θα μεταφερθεί στο διάστημα μετά το πέρας της προθεσμίας που δόθηκε από την κυβέρνηση.

Αναλυτικά:

Για το Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα: «Η απάντηση βρίσκεται στα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας. Για λόγους ασφαλείας προβλέπεται πλέον από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, εξειδικευμένα μπορούμε πλέον να αποφασίζουμε κάτι τέτοιο. Είχαμε ένα τραγικό γεγονός, δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να μας πει ότι μετά από λίγες μέρες μπορεί να γίνει ένας αγώνας του Ολυμπιακού με την αστυνομία να φυλά απέξω. Προέχει πάνω από όλα η ασφάλεια».

Για το γεγονός ότι το λουκέτο μπήκε μόνο στην Super League και όχι σε άλλα αθλήματα όπως το μπάσκετ: «Θεωρούμε ότι τα επεισόδια επεκτείνονται και σε άλλα αθλήματα, κάποιες φορές και στο μπάσκετ. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα του βόλεϊ ό,τι συνέβη εκεί. Πολλές φορές οι οπαδοί που πάνε εκεί δεν έχουν καμία επαφή με το σπορ, δεν ξέρουν καν τι είναι το… φιλέ. Μεταφέρθηκε ένας στρατός κι έκανε ό,τι έκανε. Στο μπάσκετ έχει αξιολογηθεί ότι μπορούν να γίνουν αγώνες με εξασφαλισμένη την ασφάλεια των φιλάθλων. Με ένταση, ενδιαφέρον, που δείχνει ότι μπορούμε να κάνουμε οριακούς αγώνες μεταξύ δύο κορυφαίων ομάδων, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, χωρίς τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι δεν θα ήταν σωστό να είχαμε την ίδια απόφαση στα άλλα αθλήματα».

Τέλος ανέφερε: «Αν μια ομάδα έχει ήδη μια ποινή, δεν θα την εκτίσουν στο διάστημα που είναι κλειστά τα γήπεδα, αλλά θα εφαρμοστεί αμέσως μετά».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς