18.2 C
Athens

Μήτογλου: Ο Αταμάν είναι απλός και αυστηρός

Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησε μετά τη δύσκολη νίκη επί του ΠΑΟΚ ο Ντίνος Μήτογλου.

Ο άσος του Παναθηναϊκού είχε να πει μόνο καλά λόγια για τον προπονητή του Εργκίν Αταμάν, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως είναι απλός και αυστηρός.

Αναλυτικά:

«Το κυνήγησα το double-double, ήμουν και λίγο τυχερός, Συμβαίνουν αυτά. Μου είπαν οι συμπαίκτες μου και ο κόουτς ότι ε΄χω ριμπάουντ. Το θέμα είναι παίζεις κάθε φορά σκληρά για την ομάδα σου, να δίνεις το 100% και να κυνηγάς την νίκη. Τα στατιστικά έρχονται δεύτερα. Το σημαντικό είναι να παίρνεις την νίκη, να μπαίνεις μέσα να παίζεις δυνατά και να είσαι συγκεντρωμένος. Αυτή τη νοοτροπία πρέπει να έχει κάθε αθλητής κατά την άποψή μου.

Δεν είμαι κουρασμένος. Δουλεύω, κάνω την αποκατάστασή μου, ξεκουράζομαι όταν πρέπει και προσπαθώ να αποδίδω στο γήπεδο, αυτή είναι η δουλειά μου. Είμαι καλά. Νιώθω πάρα πολύ καλά.

Να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Είχε απουσίες, όμως έπαιξε εξαιρετικά. Είναι μια ομάδα που αν χαλαρώσεις, μπορεί να χτυπήσει στις αδυναμίες σου ανά πάσα στιγμή. Ο Χουάντσο επιστρέφει, θα μας δώσει λύσεις στο “3” και στο “4”. Ο Ιωάννης (Παπαπέτρου) θα γυρίσει, ο Γκραντ είχε λίγο το γόνατό του. Είχαμε κάποιες απουσίες. Ο Γκριγκόνις το ίδιο. Υπήρξαν στιγμές που χαλαρώσαμε, πήραμε μια διαφορά, ο ΠΑΟΚ έβαλε μεγάλα σουτ και έπρεπε να το… πάρουμε από την αρχή. Δεν ήταν δικαιολογία αυτή. Πρέπει να μπαίνουμε με νοοτροπία νικητή κάθε φορά. Αυτό ακριβώς είπα στους συμπαίκτες μου. Έρχονται μεγάλα παιχνίδια και πρέπει να είμαστε έτοιμοι

Γίνονται μεγάλες προσπάθειες και σημαντικές αλλαγές. Από την κορυφή, από τον πρόεδρο ως το γήπεδο που είναι πολύ σημαντικές για να επιτευχθεί ένας συγκεκριμένος στόχος. Να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είμαστε μια νέα ομάδα, θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα και είναι φυσιολογικό. Πρέπει να έχουμε υπομονή. Να είμαστε επαγγελματίες. Αυτή είναι η σωστή νοοτροπία και έτσι πρέπει να προχωρήσουμε.

Ο κόουτς Αταμάν με αφήνει και παίζω, να διαβάζω κάθε κατάσταση, είτε παίζω μέσα, είτε έξω, να είμαι καλός αμυντικά, να είμαι αυτός που είμαι. Δεν ζητάει τίποτα παραπάνω. Να αποδίδω και να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει. Ο κόουτς είναι απλός. Απλός, αλλά αυστηρός. Αλλά δεν είναι τυχαία αυτός που είναι. Ευχαριστιέμαι πολύ το παιχνίδι. Αυτός είναι ο σκοπός. Όταν πιάνεις την μπάλα, πάντα έχεις ένα χαμόγελο μέσα σου και πάνω σου. Αυτό το χαμόγελο δεν πρέπει να χαθεί ποτέ. Έχουμε αυτόν τον εξαιρετικό κόσμο μαζί μας, για κάποια παιδιά είμαστε πρότυπα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς