21.6 C
Athens

Μπαρτσελόνα – Τζιρόνα 2-4: Ανεπανάληπτος θρίαμβος και τώρα πιάστε την!

Η απίστευτη Τζιρόνα είναι επισήμως το αφεντικό της Καταλονίας και δεν αποκλείεται μέσα στους επόμενους μήνες να γίνει κι ολόκληρου του ισπανικού ποδοσφαίρου, σε ένα ποδοσφαιρικό παραμύθι με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Μίτσελ

Η φετινή Τζιρόνα έχει βαλθεί να τρελάνει ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, που πλέον απολαμβάνει την πορεία πρωταθλητισμού που κάνει στη La Liga βάζοντας από κάτω της τα μεγαθήρια Ρεάλ και Μπαρτσελόνα!

Η φοβερή και τρομερή ομάδα του Μιγκέλ Σάντσεθ Μουνιόθ έριξε στο καναβάτσο αυτή του Τσάβι και με το εμφατικό της πέρασμα από το Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης (2-4) ανέβηκε μόνη πρώτη στην κατάταξη της La Liga όντας πλέον στο +2 από την δεύτερη Ρεάλ και στο +7 από Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα!

Ένα ποδοσφαιρικό παραμύθι στα σκαριά και μια ομάδα που δείχνει ότι έχει τα ποδοσφαιρικά κότσια να πετύχει κάτι πραγματικά σπουδαίο, θέτοντας τις βάσεις για το άμεσο μέλλον που θα την συμπεριλάβουν στις πολύ υπολογίσιμες νέες δυνάμεις του ισπανικού ποδοσφαίρου κι όχι μόνο…

Με ποδόσφαιρο βασισμένο στα τακτικά θεμέλια του προπονητή της, αμυντική και επιθετική συνέπεια και το βασικότερο: η έννοια του συνόλου και μερικές μονάδες που βγάζουν ματιά. Όπως οι Ντόβμπικ, Γκουτιέρεθ και Βάλερι Φερνάντεθ, που μαζί με τον Στουάνι υπέγραψαν τον μεγάλο θρίαμβο της ομάδας τους στην καταλανική μάχη.

Λεβαντόφσκι (19′) και Γκουντογκάν (90+2′) πέτυχαν τα γκολ της Μπάρτσα, που προδόθηκε από τα πολλά και σημαντικά αμυντικά της λάθη, καθώς και από το πόσο νωθρά ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο, με τον Γκουτιέρεθ να την τιμωρεί στο 40′ για το 1-2.

Είχε προηγηθεί με τον καυτό Ντόβμπικ στο 12′ η ομάδα – αποκάλυψη του Μίτσελ, για να ισοφαρίσει προσωρινά ο… ξεχασμένος Λεβαντόφσκι στο 19′. Στο δεύτερο μέρος η Τζιρόνα χτύπησε στο φινάλε και έφυγε με ένα ιστορικό και υπερπολύτιμο τρίποντο – μήνυμα πρωτιάς από την έδρα της συμπολίτισσάς της.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πένια, Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν (65′ Μπαλντέ), Κανσέλο, Ντε Γιονγκ, Γκιντογάν, Πέδρι (80′ Φερμίν), Ραφίνια (66′ Τόρες), Λεβαντόβσκι, Φέλιξ (66′ Γιαμάλ).

ΤΖΙΡΟΝΑ: Γκασανίγκα, Ε. Γκαρθία, Λόπεθ, Μπλιντ, Κόουτο (78′ Βάλερι), Μαρτίν (87′ Σολίς), Α. Γκαρθία, Γκουτιέρεθ, Τσιγκάνκοφ (78′ Πόρτου), Ντόνμπικ (74′ Στουάνι), Σάβιο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 16ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Χετάφε-Βαλένθια 1-0 (87΄ Μαγιοράλ)

Αλαβές-Λας Πάλμας 0-1 (31′ Ροντρίγκες)

Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (66′ Ρουϊμπάλ-53′ Μπέλιγχαμ)

Βιγιαρεάλ-Σοσιεδάδ 0-3 (38΄ Μερίνο, 41΄ Θουμπιμέντι, 45+4΄ Κούμπο)

Μαγιόρκα-Σεβίλη 1-0 (11΄ Λάριν)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Αλμερία 2-1 (17′ Μοράτα, 22′ Κορέα-62′ Μπαπτιστάο)

Γρανάδα-Αθλέτικ Μπιλμπάο Διακοπή

Κάντιθ-Οσασούνα 1-1 (19΄ Μάρτι – 70΄πεν. Μπούντιμιρ)

Μπαρτσελόνα-Τζιρόνα 2-4 (19΄ Λεβαντόφσκι, 90+2΄ Γκιντογκάν- 12΄ Ντόβμπικ, 40΄ Γκουτιέρεθ, 80΄ Φερνάντεθ, 90+5΄ Στουάνι)

Ράγιο Βαγεκάνο – Θέλτα 11/12

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς