19.7 C
Athens

Το instant replay φέρνει τα πάνω κάτω στην ACB (vid)

Το instant replay επεκτείνεται και στην ισπανική Λίγκα από τη φετινή περίοδο η οποία ξεκινάει σε λίγες μέρες, με σκοπό να βοηθήσει τους διαιτητές

Το instant replay έχει μπει για τα καλά στο χώρο του μπάσκετ τόσο στα εγχώρια ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με σκοπό να διαπιστωθεί εάν ένα φάουλ είναι κανονικό ή αντιαθλητικό, εάν ένα καλάθι είναι εντός ή εκτός χρόνου, εάν ένα κόψιμο είναι κανονικό ή όχι και εάν ένα φάουλ είναι για δύο ή 3 βολές.

Οι άνθρωποι της Liga Endesa γνωστοποίησαν πως η χρήση του instant replay θα επεκταθεί στις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος από την έναρξη της σεζόν 2018-19, με σκοπό να υπάρχουν όλο και λιγότερα λάθη.

Μάλιστα ακόμα και οι προπονητές θα έχουν το δικαίωμα να καταφεύγουν σε αυτό εντός του αγώνα. Εάν μάλιστα η ένσταση του προπονητή είναι σωστή, τότε θα έχει δικαίωμα για ένα ακόμα «challenge», όσον αφορά το instant replay. Εάν, όμως η ένσταση είναι λανθασμένη, τότε δεν θα έχει δικαίωμα για άλλο challenge, σε μια κίνηση που θυμίζει αρκετά το τένις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς